Victorie amicala pentru Ripensia Timisoara in meciul cu Dumbravita

TIMISOARA. Stadionul Dan Paltinisanu a fost gazda unui amical disputat intre doua divizionare secunde, Ripensia si Dumbravita. Diferenta s-a facut in primele 10 minute, cand Ripi a marcat cand a vrut, insa pana la final meciul s-a echilibrat.

CITESTE SI: Condusi la pauza, studentii de la UV Timisoara au intors scorul si vor juca finala Jocurilor Europene Universitare 

Partida a inceput in forta, cu patru goluri marcate in primul sfert de ora. Dupa o ocazie buna ratata de Simon din centrarea lui Ghinescu, Ripensia a scapat pe contraatac, iar Mihai Ene a deschis scorul in minutul 2, dupa ce l-a driblat pe portarul Trifon. In urma unei faze similare s-a facut 2-0 in minutul 5, Cristian Gavra fiind de aceasta data marcator. Iar in minutul 10, avea sa fie 3-0 pentru Ripensia, gratie reusitei lui Zoran Mitrov, dupa o actiune personala. Replica alb-verzilor a venit in minutul 12, atunci cand Andrei Olaru a marcat de la 14 metri, dupa o nesincronizare a apararii timisorene. Dumbravita a preluat controlul si a mai ratat cateva situatii, prin Pascalau (23) si Simon (27), insa la pauza avea sa se intre cu diferenta minima intre cele doua echipe. In minutul 41, Petre Simon a marcat cu un sut superb, de la 16 metri, in vinclu.

Repriza a doua s-a desfasurat sub semnul echilibrului, cu putine ocazii notabile la cele doua porti pana spre final. Echipa de la Padurea Verde a avut doua sanse de 3-3. insa s-a facut 4-2 pentru Ripensia dupa golul marcat pe final de tanarul Vermesan.

CSC Dumbravita (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Kot, Zurbagiu, A. Sabau – T. Bodri, Olaru, Tanase, C. Toma, Ghinescu – Simon, Pascalau. Au mai intrat: Bain, S. Sabau, Blickling, Curea, Grancea, Ungureanu, Tismonar, T. Bodri.

Ripensia (antrenor Iulian Muntean): Dobre – Zamfirescu, Tieranu, Lalic, Fridrich – Stoi, T. Calin – Mihart, M. Ene, Mitrov – Gavra. Au mai intrat Toroc – Mogos, Chera, Vidrasan, Rogac, A. Macritchii, Vermesan, Stoica, Butnarasu.

Concluziile antrenorilor

O prestatie buna, incurajatoare, exceptand primele 10 minute, in care am fost debusolati. O pun pe seama stadionului, pentru ca am jucat pe un teren de dimensiuni mari. Am avut nevoie de acest meci, pentru ca multe echipe din Liga a II-a au stadioane cu suprafete de joc mari. Ne-a prins foarte bine acest meci. Cred ca am facut un meci bun, dar avem aceleasi probleme care persista. Facem greseli individuale in jumatatea noastra de teren. Sigur ca nu le vom putea elimina cu totul, dar sunt sigur ca vor fi din ce in ce mai putine”, a spus Cosmin Stan, antrenorul formatiei din Dumbravita.

Este bine ca este o victorie, dar este un meci de pregatire, de verificare. Mai avem o saptamana si jumatate pana la inceputul campionatului si, din pacate, dupa cum vedeti, lucrurile se misca destul de greu. Meciul a fost decis de greseli individuale, si din partea lor si din partea noastra. Pana la urma s-au dat 6 goluri, dar pe constructie, maxim 2-3, restul au fost din greseli. Nu cred ca exista antrenor care sa nu vrea transferuri. Deocamdata avem lotul in proportie de 90% definitivat. Mai avem o anumita discutie cu Radu Rogac, l-ati vazut ca a si intrat 30 de minute in teren. Daca se va concretiza va fi un plus pentru noi, vom avea concurenta mai buna pe fundasii centrali. Ati vazut s-au facut astazi doua greseli pe zona centrala, s-au luat doua goluri, puteau sa intoarca cei de la Dumbravita. Speram sa le evitam in viitor”, a declarat Iulian Munteanu, tehnicianul Ripensiei Timisoara.

Ambele echipe au programate amicale in acest final de saptamana. Ripensia va juca impotriva formatiei din Dudestii Vechi, iar CSC Dumbravita va intalni Avantul Periam.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.