Consiliul Judetean Timis da startul depunerii de proiecte pentru cluburile si asociatiile sportive. Sunt disponibili 1,5 milioane de lei

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis a alocat suma de 1,5 milioane de lei pentru cluburile si asociatiile sportive din judet. Toti cei interesati sunt asteptati sa depuna proiecte, incepand de luni, 2 mai, pana la sfarsitul lunii.

Valoarea totala a Agendei Sportive a CJ Timis este 3,7 milioane lei, din care 2,2 milioane lei sunt destinati structurilor sportive de drept public, iar 1,5 milioane lei sunt pentru proiecte.

Pentru a primi finantare, proiectele trebuie sa respecte mai multe criterii. De exemplu, acestea trebuie sa fie persoane juridice fara scop patrimonial care desfasoara activitati neeconomice sau care desfasoara activitati economice care nu depasesc 20% din totalul activitatii desfasurate anual, respectiv: cluburi sportive de drept privat infiintate si cu sediul pe raza unitatii administrativ – teritoriale, constituite ca persoane juridice fara scop patrimonial, detinatoare ale certificatului de identitate sportiva; asociatii judetene pe ramuri de sport cu sediul in judetul Timis, afiliate la federatiile sportive corespondente; federatiile sportive nationale pentru programele sportive ce se desfasoara pe raza judetului Timis; Comitetul Olimpic Sportiv Roman pentru programele sportive derulate pentru inalta performanta, ce se desfasoara pe raza judetului Timis.

Sustinerea si dezvoltarea ramurilor sportive este unul dintre obiectivele institutiei noastre, astfel incat sa contribuim la obtinerea unor performante care sa creasca prestigiul comunitatilor locale. Punem accent pe incurajarea activitatii de performanta la nivelul copiilor si juniorilor, pe dezvoltarea sportului scolar si a celui universitar, care creeaza un cadru social si organizatoric potrivit atat pentru realizarea unor succese notabile la competitii de anvergura, cat si pentru mentinerea starii de sanatate, cunoscut fiind rolul sportului in acest sens”, a declarat Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Procedura, documentele necesare, cat si alte informatii utile pot fi consultate pe pagina de internet dedicata proiectului, www.sport.cjtimis.ro. Propunerile de proiecte pot fi depuse la Registratura Consiliului Judetean Timis in perioada 2 mai – 31 mai, intre orele 09.00 – 16.00.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.