Alerta de gripa aviara, la nici 10 kilometri de granita cu Romania. Masurile impuse

Un focar de gripa aviara a fost confirmat luni, 25 aprilie, intr-o ferma din Ungaria aflata la mai putin de 10 km de granita cu Romania.

CITESTE SI: Consiliul Judetean Timis s-a asociat cu mai multe localitati care vor sa atraga bani pentru introducerea retelei de gaz metan

Laboratorul Oficiului National pentru Siguranta Lantului Alimentar din Ungaria (Nébih) a confirmat prezenta virusului gripei aviare la o ferma de gaşte din Nagykamarás, judetul Békés, potrivit unui comunicat remis agentiei ungare de presa MTI.

Creşterea mortalitatii si aparitia simptomelor la sistemul nervos al pasarilor au dus la suspiciunea de gripa aviara, la ferma cu un efectiv de aproximativ 10.000 de gaşte.

In urma confirmarii prezentei subtulpinii H5N1 a virusului, au fost sacrificate toate pasarile şi au fost stabilite o zona de protectie pe o raza de 3 km in jurul fermei afectate si o zona de supraveghere pe o raza de 10 km.

In aceste zone se fac investigatii suplimentare si au fost instituite restrictii in privinta mişcarii animalelor, se mai arata in document.

Mai multe AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.