Dezinsectie, la Timisoara, timp de o saptamana, dupa Paste

TIMISOARA. Primaria Timisoara anunta ca in perioada 26 aprilie – 4 mai va avea loc o dezinsectie in oras, intre orele 21.00 – 06.00.

CITESTE SI: Primaria Timisoara angajeaza recenzori. Sute de locuri disponibile pentru cei care vor sa participe la recensamantul din 2022. Conditiile de inscriere 

Firma Corel Impex SRL va face aceasta dezinsectie pentru combaterea tantarilor si larvelor si a anuntat ca va folosi urmatoarele substante: Cymina Plus, avand substanta activa Cipermetrina, pentru combaterea tantarilor adulti, pentru serviciul de dezinsectie terestra; Vectobac WG avand substanta activa Bacillus thrugiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor, pentru serviciul de larvicidare. Substantele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide si produse pentru combaterea artropodelor), sunt avizate de Comisia Nationala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanatatii si se regasesc in Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umana de catre Ministerul Sanatatii.

Crescatorii de albine sunt rugati ca, in perioada mentionata, sa ia toate masurile ce se impun pentru protejarea albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine in afara ariei de stropire; in caz contrar Primaria Municipiului Timisoara si S.C. Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate.

Cetatenii sunt rugati sa evite sa treaca sau sa stea in zona de actiune a utilajelor in timp ce acestea pulverizeaza solutii de combatere a tantarilor si larvelor acestora.

Pentru ca tratamentele sa aiba o eficienta ridicata, reprezentantii municipalitatii fac apel la toti cetatenii orasului sa ia masuri urgente de efectuare a curateniei in gospodariile proprii si lucrari de combatere a mustelor, tantarilor si a altor insecte producatoare de discomfort. In caz contrar, amenda este de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice si de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice in situatia neefectuarii lucrarilor de deratizare si dezinsectie, imediat ce se constata aparitia de rozatoare (soareci, sobolani) si/ sau insecte (tantari, muste, gandaci), fara a se lua masuri de combatere a daunatorilor din spatiile proprii.

In cazul in care conditiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfasurare a dezinsectiei va fi extinsa.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.