Cisterna de mare capacitate in dotarea ISU Timis. A costat aproape o jumatate de milion de lei. Foto

TIMISOARA. Interventiile la incendii vor fi mai usoare pentru pompieri. In parcul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au ajuns o cisterna ce poate transporta 29.000 de litri de apa.

CITESTE SI: Politistii ne cer ajutorul. E cautat un barbat care a ridicat 2000 de lei dintr-un bancomat din Timisoara, bani care erau ai altcuiva. Anunta, daca il recunosti! Video 

Achizitia a fost facuta cu fonduri de la Consiliul Judetean Timis, noul utilaj avand un pret de 420.000 de lei.

La capacitatea pe care o are, cisterna poate fi folosita pentru interventii la incendiile de vegetatie, dar si in cazul in care sursele de apa nu sunt in apropiere. Utilajul poate fi incarcat din rauri sau lacuri.

De asemenea, cisterna poate fi folosita si pentru a transporta apa in zone calamitate.

Consiliul Judetean Timis urmeaza sa mai cumpere pentru ISU Timis in acest an o autospeciala de prima interventie si comanda, un ATV de interventie, un motoventilator pentru evacuare fum si o platforma hidraulica.

Va reamintim, la jumatatea anului trecut pompierii au primit doua autspeciale de tip AMAROK, cu tractiune 4X4, cabina dubla, masa maxima de 3 tone si suspensie off-road ranforsata. Masinile de acest tip sunt dotate cu un grup de pompare de ultrainalta presiune de 100 de bari.

De asemenea, salvatorii au primit 7 motopompe transportabile cu tun independent, 7 motofierastraie, dar si un sonar ce va fi folosit in operatiunile de cautare si salvare in lacuri sau balti.

Acestea nu au fost insa singurele echipamente intrate in dotarea ISU Timis.

In urma implementarii unor proiecte transfrontaliere Romania-Ungaria, din fonduri europene au fost achizitionate trei autospeciale complexe de stingere cu apa si spuma cu modul de descarcerare si prim ajutor. Una dintre acestea are si un sistem de hidroperforare. Aceste proiecte au fost implementate in colaborare cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara ADIVEST.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.