RETIM si ADID au ‘predat’ Educatie Ecologica in trei scoli din Timis. Foto

TIMIS. RETIM si ADID Timis au inceput campania „Reguli de colectare separata in 30 de secunde”, care se desfasoara in scolile din judet.

CITESTE SI: Consiliul Judetean Timis a stabilit spatii de cazare pentru refugiatii din Ucraina, dar si locuri pentru montarea de tabere mobile, langa Timisoara si in doua comune aproape de frontiera. Bani din fondul de urgenta merg la Crucea Rosie 

Reprezentanti ai celor doua institutii au fost prezenti joi in scolile din Nadrag si Criciova, unde i-au invatat pe scolari cum se colecteaza separat deseurile.

Peste 150 de elevi din ciclul primar si gimnazial au participat la orele in care profesori au fost angajatii RETIM si ADID. Cu ajutorul unor proiectii video acestia le-au aratat celor mici unde trebuie aruncat resturile pentru a proteja mediul.

 

Vineri echipele RETIM si ADID Timis le-au povestit despre colectarea separata a deseurilor si celor peste 100 de elevi ai claselor a III-a, a V-a si a VIII-a de la Scoala Gimnaziala nr 3 din Lugoj.

Obiectivul nostru este ca elevii sa stie ce si unde se arunca, care sunt motivele pentru care e important sa facem colectarea separata a deseurilor, dar si informatii generale despre tot ce inseamna procesul de gestionare corecta a deseurilor pe care le generam…Colegii nostri au explicat prin materiale interactive cat de simplu este sa colectezi separat, ce consecinte sunt daca depunem deseurile in amestec, cat de important e gestul fiecaruia de a respecta cateva reguli clare pentru un mediu mai curat si mai sanatos„, transmit reprezentantii RETIM.

Campania organizata de RETIM si ADID va continua si in saptamanile care urmeaza si in alte scoli din judet.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.