S-a lansat primul apel de finantare a proiectelor culturale de anvergura pe 2022 la Timisoara. Sunt 3 milioane de lei disponibili

TIMISOARA. Centrul de Proiecte al Primariei Timisoara a lansat prima sesiune de finantare pentru cultura in 2022.

CITESTE SI: Apa, canalizare, retele de gaz si electricitate pentru cele peste 100 de terenuri gratuite acordate tinerilor de catre Primaria Timisoara, dupa 4 ani de la inceperea procedurilor de atribuire. Se aproba SF-ul pentru utilitati 

Primul apel din acest an, Repere in cultura, este dedicat proiectelor de anvergura care constituie programul cultural prioritar. Finantarea se adreseaza asociatiilor, fundatiilor, persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor individuale sau familiale si societatilor comerciale care activeaza in domeniul cultural si artistic, precum si institutiilor publice de cultura (cu exceptia celor din subordinea Consiliului Local al Municipiului Timisoara) cu experienta in implementarea proiecte de anvergura cu relevanta pentru contextul local si pentru domeniile de referinta in care activeaza.

Operatorii culturali pot aplica la acest apel începând din 2 martie până în 14 martie, ora 17:00. Rezultatele vor fi afișate în 21 martie. Perioada 22 martie – 3 aprilie este rezervată contestațiilor celor două etape de evaluare, iar în data de 31 martie vor fi afișate rezultatele finale.

Ziua de 2 martie a fost si ultima in care au putut depune dosare candidatii pentru posturile de evaluatori independenti, cei care vor face selectia proiectelor ce vor fi finantate. Acestia, pe langa bune cunostinte in managementul finantarilor nerambursabile si o experienta in implementarea proiectelor culturale de anvergura, trebuie sa fie si foarte buni cunoscatori ai contextului cultural local.

Centrul de Proiecte a anuntat in urma cu aproape doua saptamani primele 5 apeluri de finantare pe 2022. Doua sunt dedicate culturii, unul promovarii sportului si un apel este pentru activarea comunitatii. Un apel specific este dedicat anului 2023, cand Timisoara va fi Capitala Europeana a Culturii. In perioada urmatoare vor fi lansate noi apeluri care activeaza un domeniul cultural si care nu fac parte din Programul Cultural Timisoara 2023 actualizat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.