Adu o bicicleta veche si noi o transformam intr-o opera de arta! Proiect inedit pentru tineri talentati la Timisoara

TIMISOARA. Cinci biciclete donate de timisoreni urmeaza sa fie transformate complet cu ajutorul tinerilor artisti de la Liceul de Arta in cadrul proiectului „My Art Bicycle”.

CITESTE SI: Se cauta ‘parinti’ pentru micutii abandonati in centrele de plasament din Timisoara. Cursuri gratuite pentru cei care vor sa devina asistenti maternali 

Timisorenii sunt indemnati pentru inceput sa isi doneze vechile biciclete la Atelierul Domestique (strada Aurelianus nr. 2). Programul atelierului este luni si miercuri de la 12:00 la 18:00, marti, joi si vineri de la 10:00 la 18:00, iar sambata de la 10:00 la 14:00.

In urmatoarea etapa a proiectului, se da startul unui concurs de reconditionare si infrumusetare a vehiculelor pe doua roti, intrecere adresata elevilor de la Liceul de Arte Plastice, dar si tinerilor creativi din oras. 5 dintre biciclete ce urmeaza sa fie selectate vor primi imbunatatiri tehnice in Atelierul Domestique, cu sprijinul managerului Mihai Babaita. Aceasta etapa a proiectului se va derula pe parcursul lunilor martie si aprilie.

Cele 5 biciclete reconditionate vor fi incluse intr-o activitate de bike sharing, prin care toti doritorii se vor putea plimba pe strazile orasului cu una dintre operele de arta pe roti.

Pe parcursul a 10 saptamani, fiecare persoana care este curioasa de o noua experienta sau care isi doreste sa incerce un stil de viata mai sanatos se va putea inscrie gratuit.

Atunci cand am pornit pe acest drum, al artei teatrale independente, ne-am dorit sa cream un impact social, care sa se inspire din domenii diverse. Iar ocazia pe care o avem acum, de a promova mersul pe bicicleta, ne-a trezit imaginatia si suntem extrem de motivati. Ceea ce face bine mintii, face bine sufletului, iar miscarea fizica este extrem de importanta chiar si pentru artisti. Ne dorim foarte mult ca acest proiect sa fie inceputul unei miscari ample care sa sparga granita dintre arta si sport”, a declarat Marius Lupoian, presedintele Asociatiei Teatru Pentru Tine.

La finalul celor 10 saptamani, bicicletele vor fi daruite celor 5 artisti care le-au dat culoare. Proiectul este finanțat prin „Fondul Ro Bike Valley” cu sprijinul Fundatiei Comunitare Timisoara si sustinut de Decathlon Romania.

Asociatia Teatru Pentru Tine a fost infiintata in 2013, cu scopul de a dezvolta sectorul teatrului independent din partea de vest a tarii si de a genera proiecte si programe educatie folosind metode teatrale sau inspirate din teatru. De-a lungul timpului, asociatia a realizat ateliere si spectacole de teatru pentru copii si tineri, spectacole de teatru audio, a organizat primul Festival de Teatru Lectura din Romania (Dramalogue) si un Festival de Teatru Independent – Festivalul Bastion.

Asociatia Teatru Pentru Tine poate fi contactata la adresa de email [email protected] sau pe pagina de Facebook Teatru Pentru Tine.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.