Alarma de incendiu la un centru pentru copii cu nevoi speciale la Timisoara. Elevi evacuati din internat. Interventie rapida a pompierilor. Video

TIMISOARA. Alerta maxima in randul pompierilor, vineri seara, dupa ce s-a anuntat izbucnirea unui incendiu la un centru pentru copii cu nevoi speciale din Timisoara.

CITESTE SI: Razboi cu topoare si bate intre doua familii de romi pe o strada din Lugoj. Scenele violente au fost filmate. Video

In jurul orei 21.00, sase autospeciale de stingere si doua autoscari, dar si un echipaj SMURD au intervenit de urgenta pe strada Bucegi la Centrul scolar pentru educatie incluziva Constantin Pufan, unde, in internat, sunt cazati elevi.

VIDEO: George Stefanita

Intr-o baie, la un cablu electric s-a produs o flama, iar fumul a pornit alarma de incendiu.

Sase copii, care tocmai facusera dus, au fost evacuati, iar mai apoi, pentru ca nu au aparut flacari, n-au mai fost lasati afara, ci transferati intr-o incapere de la subsol pentru siguranta.

Pompierii s-au apucat insa sa scotoceasca intreg imobilul pentru a se asigura ca nu exista vreo sursa de foc.

Pentru gestionarea evenimentului a fost alertat Detasamentul 1 și 2 Timișoara iar la fața locului au fost mobilizate șapte autospeciale de stingere cu apă si spumă, două autoscări mecanice, o ambulanță SMURD cu 2 ofițeri si 33 subofițeri.

La sosirea forțelor de intervenție și după recunoașterea în teren s-a constatat că incendiul se manifesta la instalația electrică dintr-o toaletă aflată la mansarda clădirii.

Până la sosirea pompierilor, personalul de supraveghere și ingrijire a evacuat, în siguranță, cei șase copii care se aflau în internat.

Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie rapid localizat și lichidat împiedicând propagarea acestuia la celelalte încăperi. Ulterior, echipajele de intervenție au continuat verificarea tuturor spațiilor din clădire pentru a se asigura că nu există și alte posibile focare de incendiu. Nimeni nu a fost ranit„, transmit reprezentantii ISU Timis.

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.