3 bebelusi cu COVID ajunsi la Spitalul Victor Babes Timisoara. Se suplimenteaza paturile pentru copii dupa cresterea numarului de micuti infectati in Timis

TIMISOARA. Cresterea numarului de copii infectati cu SARS-CoV 2, in ultimele zile, determina o reorganizare a paturilor in spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

CITESTE SI: Primii copii intre 5 si 11 ani vaccinati la Timisoara. Medicii: Anul trecut am avut 17 micuti in Terapie Intensiva la Spitalul Louis Turcanu din cauza afectiunilor la inima provocate de COVID. Video

Se extinde zona rosie destinata Pediatriei, astfel ca, de vineri, vor fi alocate inca 5 paturi pentru copiii COVID 19 pozitiv care necesita internare in spital.

Prin aceasta reorganizare, in unitatea sanitara vor fi disponibile, in total, 10 paturi pentru pacientii pediatrici. Se suplimenteaza, in acelasi timp, cu 10 unitati si numarul de paturi destinate insotitorilor copiilor. Toate paturile din sectia rosie de Pediatrie sunt dotate cu instalatii de oxigen suplimentar.

Ultimele zile au adus o creștere accentuată a numărului de cazuri de copii infectați cu coronavirus.  Azi noapte au fost aduși 3 sugari pozitivi COVID 19, care au fost evaluați. Din fericire, nu a fost necesară internarea acestora. Având în vedere însă statisticile oficiale, în care zilnic sunt raportați peste 200 de copii depistați cu SARS-CoV 2, am decis să realizăm o primă reorganizare a numărului de paturi destinate pediatriei. Acum, de exemplu, avem sugari  internați cu o formă moderată de boală și care necesita tratament de specialitate in spital. Dacă numărul celor care se adresează spitalului nostru va crește, ne vom adapta și vom face o nouă reorganizare, alocând mai multe paturi pentru copii”, spune S.L. dr Diana Manolescu, director medical Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie dr Victor Babes Timisoara.

In prezent, zona rosie a Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie dr Victor Babes Timisoara include 100 de paturi pentru adulti, in sectiile de Pneumologie si Boli Infectioase, si 10 de copii, in sectia de Boli Infectioase. Sectia de Terapie Intensiva are disponibile 12 paturi destinate pacientilor infectati cu SARS-CoV 2.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. JOS masca …va asteptam la noul sediul de la V Babes

    • Esti in alt film…

  2. Acuma atotputernicul virus provoaca si afectiuni la inima.
    Si mai ce stie sa faca?

  3. Cine nu moare de Covid , mai bine nici să nu moară nicicând !