Expozitia ‘Muze la muzeu’ va putea fi vizitata si in februarie la Muzeul National al Banatului din Timisoara

TIMISOARA. Deschisa la jumatatea lunii decembrie, Muze la Muzeu, expozitia care este un adevarat spectacol al frumusetii si elegantei, va putea fi vazuta si in luna februarie.

Rochii de diferite culori si din mai multe decade sau bijuterii create de maestrii romani, toate sunt prezentate in cadrul expozitiei. In cadrul acesteia pot fi vazute zeci de piese din colectia Muzeului National al Banatului, dar si din cea personala a Gabrielei Ciuca.

Vizitatorii pot vedea rochii din diferite materiale croite elegant, dar si costume pentru barbati, palarii, pantofi pentru femei sau posete si pot afla si povestile acestora.

Una dintre acestea a fost postata pe pagina de Facebook a Muzeului, una pe care o poate continua orice vizitator in felul in care isi doreste.

Bunica Netti priveste soarele pe geam cum topeste incet, incet zapada asezata ca o cusma de blada pe balustrada lata a balconului. In curte, ghioceii strapung zapada cu fruntea lor firava intinzandu-se sub nucul lipsit inca de frunze. Pe neasteptate, bunica zareste o umbra. Umbra creste, rasfranta peste zapada, si bunica intelege repede ce vine. E iar doamna aceea imblanita, cu pas tanar si hotarat, care se indreapta spre cabinetul de consultatii al bunicului, asa cum a facut-o si alataieri, si acum cinci zile si acum doua saptamani. Bunica e nelinistita, Stie ca pacienta nu are nici o boala. Pretinde doar ca si-a descoperit o broasca in pantec si ca bunicul trebuiie neaparat sa i-o scoata. Broasca nu poate fi lasata acolo, a explicat bolnava, s-ar putea inmulti pe neasteptate si ar complica foarte mult tranzitul intestinal, o eventuala sarcina si tot ce se intampla pe acolo, prin corp. Bunicul insa nu vrea sa-i faca pe plac. De aceea, femeia revine des, prea des dupa parerea bunicii, suparata ca Lajos n-a reusit pana acuma sa-i scoata ‘broasca’ din burta si ideea din cap. Bunica e sigura ca broasca e doar un pretext. Pacienta s-a indragostit de bunicul, asa cum se intampla des cu pacientele lui. Ceea ce mai stie bunica este ca tanara nu poarta haine sub blana. Cand isi scoate mantoul, ramane goala, in picioare, ca o Venus moderna, si frumusetea ei nu se poate sa nu-l tulbure pe bunicul. Cu ochii piuerduti in zapada moale si pe jumatate scursa deja in pamant, bunica se framanta din nou: oare n-ar trebui sa fie se ea indrazneata?N-ar fi bine, poate, sa ii serveasca cina bunicului doar in dessou-uri?Sau sa danseze goala prin dormitor, inainte de culcare? Dar, daca va incepe sa faca lucruri ce ‘nu se cuvin’, nu se va intampla oare nimica rau? Nu va descoperi si ea vreo broasca sau vreo alta dihanie ciudata cuibarita pe neasteptate in pantecul sau in mintea ei?” se arata intr-un fragment din „Jurnal de familie”, volumul scris de Pia Branzeu.

Alte povesti ale articolelor de vestimentatie expuse pot fi aflate printr-o vizita in mansarda 2 a Bastionului Theresia, unde se afla ‘Muze la muzeu’. Expozitia poate fi vizitata de marti pana duminica intre orele 10 si 18.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.