Spitalul Militar din Timisoara a deschis centrul de evaluare COVID. 8 astfel de centre vor functiona in Timis

TIMISOARA. Centrul de evaluare COVID-19 al Spitalului Militar din Timisoara a fost deschis la spitalul modular de la Stadionul CFR. Opt astfel de centre vor functiona in intreg judetul Timis pentru a degreva activitatea unitatilor sanitare.

CITESTE SI: Au inceput sa se inchida scolile la Timisoara din cauza frigului din clase. Primaria n-are nicio solutie pentru Colterm. Ruben Latcau: E nevoie de sprijinul Guvernului

Bolnavii infectati cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta in acest centru fara bilet de trimitere, pe baza confirmarii infectiei printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, identificat in platforma Corona Forms, pentru evaluarea starii de sanatate si pentru a primi tratament antiviral. Tratamentul antiviral este gratuit, in regim de spitalizare de zi, indiferent dacă bolnavul detine sau nu calitatea de asigurat medical”, transmit reprezentantii Spitalului Militar.

Programul Centrul de evaluare COVID-19 este de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00-18.00.
Numar telefon Centru de Evaluare Covid-19 de la Spitalul de Campanie: 0771 049 855.

Centrele de evaluare vor functiona in Timisoara, la Spitalul Judetean, la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes, la Spitalul CFR si la Spitalul modular de campanie al Armatei de pe stadionul CFR, iar in judet, la Spitalul din Lugoj, la cel din Sannicolau Mare, la Jimbolia si la Deta.
Centrele de evaluare vor fi sprijinite si de Unitatile de Primiri Urgente si de camerele de garda.

Daca apar simptome de COVID, oamenii trebuie sa-si faca un test rapid, iar daca acesta e pozitiv, se prezinta la cel mai apropiat centru de evaluare. Pot veni cu masina personala, in niciun caz cu mijloace de transport in comun.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.