Se reduce timpul de eliberare a certificatului de inmatriculare pentru masina, la Timisoara

TIMISOARA. Prefectura Timis intentioneaza sa schimbe orarul Serviciului de Inmatriculari, astfel incat functionarii sa poata elibera certificatele de inmatriculare pentru masini in doar 3 saptamani, fata de 3 luni cat e acum termenul.

CITESTE SI: O noua gara de tren ar putea fi amenajata in plin centru la Timisoara. Primaria scoate din sertar un plan vechi si cere un concept nou de amenajare pentru zona Oituz – Popa Sapca. Cumpara servicii de urbanism

Subprefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, a anuntat ca va convoca o sedinta a comisiei judetene pentru situatii de urgenta in care va solicita institutiilor deconcentrate sa isi modifice programul si sa treaca la telemunca, acolo unde se poate acest lucru, in contextul valului cinci de COVID-19.

O sa convoc o comisie judeteana pentru situatii de urgenta, pentru a avea o discutie cu institutiile deconcentrate care vor trebui sa ia masuri de gandire a unui orar de functionare. Sunt institutii in care sunt si 10-11 angajati in aceeasi incapere, ori lucrul acesta nu va putea functiona asa in urmatoarea perioada, deoarece o caracteristica a Omicronului este transmiterea foarte usoara”, a declarat Ovidiu Draganescu.

Subprefectul a mai adaugat ca a solicitat angajatilor de la serviciile de Inmatriculari auto si Pasapoarte, care sunt in subordinea directa a Prefecturii Timis, sa isi modifice orarul, iar Serviciul de Inmatriculari va reduce si timpul de eliberare a certificatelor.

Am atras atentia colegilor de la Serviciul Inmatriculari, respectiv de Pasapoarte sa aiba mare grija. Acolo, daca vine o persoana infectata, 15 persoane rapid se infecteaza si ajungem sa inchidem aceste servicii publice, mai ales acum cand ne propunem ca Serviciul de Inmatriculari sa inceapa sa revina, cat se poate, de la 3 luni, termenul de eliberare a certificatului de inmatriculare, la 3 saptamani. Urmeaza sa lucram in doua ture, si dimineata si dupa-amiaza, la Inmatriculari. Va fi orar diferentiat si vor avea si telemunca”, a declarat Draganescu.

Probabil saptamana aceasta va avea loc sedinta comisiei pentru situatii de urgenta in care se vor lua masurile anuntate de subprefect.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.