Subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu, sfaturi pentru Dominic Fritz: As reduce la maxim cheltuielile in primarie, chiar si numarul angajatilor, sigur sunt si multi care taie frunza la caini

TIMISOARA. In conditiile in care primarul Dominic Fritz repeta cu fiecare ocazie cat de greu gaseste resurse financiare sa achite facturile de gaz pentru ca timisorenii sa nu ramana iarasi in frig, subprefectul de Timis ii face o sugestie. Intr-un mesaj pe Facebook, Ovidiu Draganescu spune ca edilul ar putea reduce drastic cheltuielile in Primaria Timisoara, chiar si cu unii angajati.

Eu dacă aș avea vreo responsabilitate la primărie, aș reduce la maxim toate cheltuielile inutile. Chiar și nr salariaților, sigur sunt si mulți care taie frunză la câini. Cu 300 salariați în minus pe lună, la un salar de peste 6000 lei, aveți o sumă bună pentru căldură: aproape 2 milioane/lună sau 24 milioane/an. Dacă folosiți cărbune iarna asta, cât gazul e la preț istoric, vă va fi de mare ajutor. Dar dacă vreti să folosiți doar gaz, abia vă ajung pe 2 zile„, noteaza Ovidiu Draganescu, subprefectul de Timis.

Va reamintim, vineri, primarul Dominic Fritz a anuntat ca a iscalit o prelungire a contractului pentru furnizarea gazului, care expira luni dimineata la ora 7.00.

Conform documentului, livrarea combustibilului de catre Tinmar Energy va fi asigurata pana in 6 noiembrie, la ora 7.00 dimineata.

CITESTE SI: Dominic Fritz anunta o noua ‘reusita’: S-a prelungit cu inca 3 zile contractul de gaz care expira luni. Timisorenii conectati la Colterm vor avea apa calda si caldura 

Desi Colterm a anuntat ca intreaga retea de incalzire din oras a fost alimentata cu agent termic, inca sunt zone din Timisoara in care oamenii nu au beneficiat inca de caldura si apa calda la parametrii optimi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Un alt incompetent, dar de la celalalt partid !

  2. Ideea este foarte buna cu mentiunea ca ar trebui dati afara 70 % din ei.
    Si atunci ar avea bani suficienti si de carbune si pentru gaz.
    Numai ca la noi in tara bugetarii sint intangibili,daca vrei sa ii dai afara dau in judecata si ramin pe post cu salarii intregi inca 10 pina la 15 ani,pina se termina de judecat cauza,ca la judecatorii este mult de lucru si este greu.
    Spritz daca nu va face ceva ca sa dea caldura isi va semna sinuciderea politica.

  3. Domnule sub prefect , ce ar fi daca ai incepe chiar la prefectura cu ideea pe care o sugerezi domnul primar fritz,sau aici muncesc toti pe rupte,ca daca intri inauntru ii vezi pe toti asa de comcentrati si transpirati de la atita munca,incepind cu portarii de la poarta,si aceia prea multi.
    Se pare ca se fac la greu ore suplimentare.
    Ce ar fi sa da i afara vreo 50 la suta , si asta foarte repede,iti garantez ca nu le va simti nimeni lipsa si lucrurile se vor intimpla ca si pina acum.
    Facem pariu?lar banii economisiti sa ii dai la spitale sa isi cumpere centrale pe gaz si sa imbunatateasca meniul celor internati.
    Ce ar fi sa faci o vizita si sa maninci macar o portie din acel meniu,sa vezi cit de gustos este si cit este de hranitor.

    • O idee buna – sa-l vedem si pe el cum se descurca cu sindicatul si justita. Ne mai lamurim si la cine mai are justita obligatii.

  4. Luați exemplu celor de la Oradea cum au rezolvat cu caldura

  5. Numai la colterm s-ar putea reduce la jumate personalul….Clujul are 400 de salariati la societatea de termoficare oras,Timisoara are 900..Mai renunta fritzake la 8 din 10 consilieri,ca tot sunt habarnisti,externalizeaza niste servicii…ca tot sunt o gramada de fufe nepricepute si tupeiste pe acolo….si uite-asa,se va ,,aerisi,, primaria si va creste bugetul……

  6. Luați exemplu de la Oradea gunoaiele la Lugoj și restul dați afară că nu se pierde în instanță se judecă altfel în Bihor .Faine sfaturi dar ar fi bine să măture în fața ușii la el acasă,cînd nu vezi pădurea de pomi este o problemă.

  7. Reducerea se face catre MINIM Cand vorbim despre crestere o facem catre MAXIM! Sa reduci ceva la maximum este o aberatie! Vad ca greseala asta in exprimare face victime in continuare.

    • Reducerea e MAXIMA deci numarul care ramane e MINIM.
      Asa ca, nu ai dreptate 😉

  8. Buna ideea, dar ce facem cu procesul intentat de sindicatul angajatilor? Ca deocamdata organizarea Primariei e blocata de instanta.

    • Daca Robu le- a făcut contracte pe perioada nedeterminată, căci așa se procedează unde era el rector. O imbecilitatea sa păstrezi o viata intreaga niste oameni, pd anumite funcții, numai pentru că ei au contract pe perioada NEDETERMINATĂ.Asa e in IMVATAMANT. Aceasta este una dintre cauzele NEPERFORMANTEI. Nicăieri în lume nu se procedează asa. Pe urmă nu- i poti da afara caci te acționează în justiție.

  9. Pai cum sa ii dea afara ,chiar daca sunt incompetenti?Nu poate,cf legii!Vb prostii ,tu stii asta …..nu ii poate schimba de pe functii,dar sa ii dea afara?Erai om serios,dar….pacat.

  10. pai acu spuneti ca trebuie redus personalul primariei ,la fel si salariile dar cind primarul a vrut modificareaorganigramei primariei in acest sens ati sarit cu gura si justitia pe el/cind sunteti consecventi?

  11. Nu inteleg cum de pana si oamenii educati spun „salar”in loc de salariu..probabil e doar spoiala de educatie

  12. 1. Trecerea „unora” – chiar incompetenti – in categoria „functionarilor publici” (!!!) a rezolvat problema: de acestia nu te mai poti atinge si vor creiona viitorul Timisoarei (si a tarii)
    2. La PMT avem reprezentanti ai BH chiar in functii inalte! Oare acestia – prin ativitatea lor – nu doresc cumva „destabilizarea Timisoarei? Sa ajungem de pe un loc fruntas pe unul din locurile 10+ ?
    3. Incalzira si apacalda se distribuie dupa principiul „petru noi si ai nostri”. Daca reclami de vre 5 aori rasti sa se descopere o conducata defecta si sa ti se taie si ce ai.

    • Mai tu nu ai o parere, ci ai o problemă cu capul. Cei puțini din BH care au fost, cu multi ani in urma in functii mari in Timisoara, au contribuit la dezvoltarea orașului. Din pacate cei mai multi care au condus su conduc prin Banat sunt/au fost olteni. Vezi Grindeanu/Drăgănescu sunt banateni
      la prima generație, asa ca inghite-ti limba, prostovane.

  13. ” covidism ul ” ca forma inferioară de exprimare (la BOT!) a gramezilor eu E AICI – a la long ! Saa VA veni peste voy in valuri, valuri 🙂 wow 🙁 …
    DOnimic ..
    CIus