Dominic Fritz anunta o noua ‘reusita’: S-a prelungit pana in 6 noiembrie contractul de gaz care expira luni. Timisorenii conectati la Colterm vor avea apa calda si caldura

TIMISOARA. Primarul Dominic Fritz anunta ca a obtinut o prelungire a contractului de furnizare a gazului pentru Colterm cu inca cateva zile, dupa termenul limita de luni dimineata pana cand Tinmar Energy are sa asigure livrarile in baza intelegerii parafate joi.

CITESTE SI: Timisoara sta de 3 zile in frig pentru ca Dominic Fritz nu cunoaste legea. Florin Citu: Nu stia ca exista OUG ca sa ia bani din Trezorerie 

Edilul se lauda cu negocieri intense in acest sens, desi, opiniatimisoarei.ro va informa inca de ieri ca se ajunsese chiar de joi la un astfel de acord cu furnizorul.

Primarul Timisoarei Dominic Fritz a reusit, in urma unor negocieri intense, purtate si la Timisoara si azi, la Bucuresti, o prelungire a contractului de furnizare a gazului pentru Colterm. Contractul va putea fi prelungit ulterior cu plata in avans. Astfel, timisorenii conectati la Colterm vor avea apa calda si caldura si in perioada urmatoare, timp in care Colterm si Primaria Municipiului Timisoara continua negocierile pentru o solutie de achizitionare a gazului pe termen mediu si lung„, transmite biroul de comunicare al Primariei Timisoara, vineri dupa-amiaza.

In fapt, aceasta prelungire nu va fi decat pana in 6 noiembrie, ora 7.00 dimineata,  sub conditia achitarii in avans a sumei de 2.773.410 lei.

Premierul interimar Florin Citu a aratat vineri ca timisorenii au stat in frig in ultimele zile si nopti pentru ca Dominic Fritz nu cunostea legislatia la zi si nu a stiut ca putea demult sa rezolve situatia caldurii, luand un credit din trezorerie in baza unei Ordonante din iulie care, desi pentru investitii, ar putea fi de folos in accesarea unei sume insemnate printr-un artificiu birocratic. I-a explicat, insa, impreuna cu ministrul Finantelor care sunt pasii de urmat.

CITESTE SI: Timisoara sta de 3 zile in frig pentru ca Dominic Fritz nu cunoaste legea. Florin Citu: Nu stia ca exista OUG ca sa ia bani din Trezorerie 

Am fost acum la Ministerul Finantelor Publice, am discutat cu ministrul Finantelor, am avut o discutie telefonica cu primarul Timisoarei, Dominic Fritz, am gasit o solutie care era deja pe masa, e o ordonanta pe care am dat-o anul acesta pentru a se putea imprumuta din Trezorerie.

Au fost niste soluții ale Primăriei Timisoara, spre ca in uratoarele doua zile sa aiba resursele necesare pentru a avea gaz si caldura in Timisoara. Resursele sunt acolo, la Ministerul Finantelor, doar am avut discutia cu el pentru a-i arata cum sa acceseze acesti bani.

Pentru Timisoara, in acest moment, exista o solutie, discutia a fost intre ministrul Finantelor si dl primar si sper sa acceseze acest credit. Avea posibilitatea, nu stia, i s-a explicat acum exact cum se face, e o OUG daca acum cateva luni de zile. E nevoie de o decizie la primarie acolo , apoi se deruleaza automat lucrurile, OUG spune foarte clar. Nu stiu cat o sa ceara, stiu ca mai sunt 100 si ceva de milioane de lei la Trezorerie. Poate sa ia acesti bani care sunt acolo, apoi gasim alta solutie. Este o situatie de urgenta, am gasit o solutie acum, pe parcurs vedem cum rezolvam problema„, a declarat vineri premierul interimar Florin Citu.

La o ora dupa premier, printr-un comunicat, primarul Dominic Fritz le-a transmis timisorenilor…. altceva. Mai mult, ii multumeste presedintelui PNL al Consiliului Judetean Timis Alin Nica, intrucat acesta i-a mijlocit unele discutii din capitala.

Suntem in legatura permanenta si cu Guvernul României pentru a urgenta acordarea de sprijin financiar pentru Timisoara si celelalte orase cu termoficari publice si sper ca va veni pentru ca nu este pentru primari, nu este pentru mine, este pentru Timisoara si celelalte orase mari din România. Am avut o discutie cu Ministrul Finantelor, Dan Vâlceanu, cu care am explorat posibilitatea acordarii de urgenta a unui credit din trezorerie. Echipele Primariei lucreaza acum cu cele ale Ministerului de Finante pentru concretizarea acestei variante. Ii multumesc pentru sprijin si lui Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean. in momente complicate putem sa actionam impreuna in beneficiul timisorenilor”, a declarat Dominic Fritz.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu ai resuti nimic bai mincinosule fritz! Nu am caldura nu am apa calda. Nu mai mintiti! Si precum imi dau seama nici nu vom avea in aceast aiarna deloc. In schimb putem sa iesim in strada si sa va vizitam, lepre useriste !

    • Primarul anului ! Dominic Presedinte ! Salvatore de la patria ! IMPOSTORUL !

    • L ati vazut pe IMPOSTOR la Antena 3 ? Ne a spus ca situatia in Timisoara e insuportabila, uitand ca falimentul este exclusiv o mizerie urmare a incompetentei si ticalosiei. Si desi doar in Timisoara e oprita caldura, cu tupeul si demagogia care il caracterizeaza ne tinea lectii ca trebuie o strategie nationala si bla bla bla…

    • dobitocul trebue sa stie ca la ora asta pe str timis NU este apa calda,caldura este in mintea lui de oligofren.sa plece din Timisoara,sa se duca dracului impreuna cu cei care au pus stampila pe numele lui.ne rade in nas!!!!

  2. Dambovita 18.33 tot nu are caldura si apa calda !!!

  3. De 2 ore sun la Colterm și nu răspunde nimeni. În Calea Aradului tot nu avem căldură, caloriferele sunt reci.

  4. Sa intelegem ca trei zile cu trei zile se fac cele 5 luni (noiembrie-martie) de încălzire?

  5. Deja e penibil tot scandalul asta…. in istoria timisoarei s.a mai intamplat asa ceva? 🤣🤣🤣

  6. Nici în Calea Girocului nu e căldură si e deja 19:40

  7. Nordul orașului, ăla cu care cică începe încălzirea, vineri ora 19:50, ZERO căldură.
    Do-nimic, MARȘ din primărie, DEMISIA!
    Oameni buni, când semnăm pentru referendumul de demitere a acestui impostor?

  8. In zona Soarelui nu i nici apa calda nici caldura!Numai minciuni!

  9. sagului ora 19.57 zero caldura si apa calda
    astia nu-s pe traba lor frate astia o coc de ceva
    stau de 15 ani in sagului dar asa ceva nu stiu sa fi fost ne inbolnaim in case si credem ca e covid
    daca mai e si in seara asta nu mai suport!!

  10. Locuiesc in Dorobanti si confirm ca nu avem apa calda si caldura. Multumim nesimtitilor de Fritz si USR!

  11. E trecut de 8 si in Lunei caloriferele sunt bocna. Am in casa 16 grade probabil ajutat de soarele de azi.

  12. Dragi concetateni vabinvit sa scrieti aici pe acest forum in ce cartier locuiti si sa ne spuneti daca aveti caldura si/sau apa calda. Poate suntem unii dintre noi nebuni…sau poate primarul Fritz nu stie realitatea.

  13. În Complexul studențesc la ora 20:07 nu avem nici apa calda, nici caldura.

  14. Dumitru Kiriac, ora 20:08, nici apă caldă nici căldură 🤬

  15. Timisoareni care sau saturat de gluma asta proasta numit Fritz adică USR+ si de guvernarea asta esuata (PNL+UDMR ) a lui Johannis sunt steptati sa ia atitudine sambata în Piata Victoriei !
    Cei inconștienți sau mulțumiți cum duduie economia și de scumpirile in lanț și de abuzurile acestui guvern clan mafiot al nasului Johannis sa stea ascunși în casa .
    ### Noi ceilalți ne vedem in Piata Operei #####

  16. In loc de bârfe contribuiți cu soluții!

    • Sa iti fie rusine ca vi aici cu sloganuri useriste. Fritz a candidat spunand ca are solutii, nu e treaba noastra ca cetateni sa venim cu solutii fiindca noi nu suntem platiti pentru asta. Noi platim un serviciu si conform legilor tarii trebuie sa beneficiem de el. De aceea rog timisorenii care sunt conectati la Colterm sa continue sa ne confirme zona in care locuiesc si daca au caldura si apa calda. Ca sa avem o imagine unitara a situatiei orasului si sa nu mai fim mintiti de primar ai slugile lui.

    • Solutie: o nevasta care sa iti doneze o vila de 300000 euro, cu centrala proprie. Nu ai, ghinion, cum zicea un alt mare politician roman.

      • Toți stau la VILE cu centrala proprie, ai doare la bască pe acești poltruci, la fel ca tzigoinerii

  17. cica am pe cineva care zice ca pe str Luceafarului si zona piiata Doina este caldura si apa calda
    eu zic ca nu este nicunde
    poate sa confirme cineva sau il minte prietenii va multumesc

    • Marius mai jos spune ca in Sagului nu este caldurasi apa calda deci e clar o dezinformare a unor rau intentionati cu piata doina.

  18. Calea Sagului, ora 20:016, nici apă caldă nici căldură

  19. Lipovei, 20:19, zero caldura in calorifere, curge apa rece pe teava de calda.

  20. lipovei nexam caldura apa calda,daca insisti,urca

  21. Gh.Lazar,Dacia.Circumvalatiunii….nici urma de apa calda sau caldura…..

  22. In zona stadion avem apa calda dar nu caldura

    • prima veste oarecum buna… dar nu se coreleaza cu ce a explicat directorul colterm ca incepe totul din zona de nord. haideri sa continuam sa vedem daca mai urmeaza o noapte tot in frig in tot orasul…

  23. Fritz da-ti demisia cat mai poti! Ai oameni pe constiinta! Bate vant de puscarie. Crezi ca e bine „la racoare”?

  24. Eu mam saturat sa stau ca prostul sa aștept apa calda și sa încălzesc apa în cratite pentru fetita mea de numai 2 ani.
    Asta nu este de acceptat și nu vreau să-mi cresc fetita în condițiile astea .
    Apelez la alti parinti ,timisoreni sa luăm atitudine împotriva acestor impostori jegosi din USR+ si Fritz !!!
    Și sa ne ducem peste jegul de Fritz sa stam de vorba !!!

  25. Stati flexati ca totul este in regula indiferent :))) Ascultati media ca va spune cele mai adevarate adevaruri! Si folositiva imaginatie pt restul.

  26. DA MA CE NESIMTITI astia mai lasa si sa curga apa rece pe teava de apa calda
    sa merga sa consume ca si cum ar fi apa calda pina mai lasi sa vezi daca vine iaca se strine ceva din tot orasul
    daca lasa toti asa cite putin ginditi-va cit incaseaza apa rece la pret de apa calda
    ne mai si fura dupa ce ca ne lasa in frig si fara apa sa ne spalm
    sunt de 3 zile nespalat :)))

  27. Am ajuns rușinea României…orașul nostru, până nu demult etalon în țară, s-a reîntors în evul mediu…opriti-ne și apă rece că să fie tacâmul complet și să am motiv să mă piș pe Primărie și pe toată administrația nazist- cominternistă Fritz ! Și să o luăm de la capăt ca in 1989 !

    • Ai dreptate! cred ca un reset e solutia cu nesimtitii astia.

  28. Calea Sagului, ora 20:39, a venit apa caldă, caldura la calorifere in schimb nu

  29. Deci avem doua zone in care a aparut apa calda. Caldura i sa deloc niciunde.

  30. Dumitru Kiriac, 20:45 apa caldă a venit(călduță), căldură nimic, îs reci calorifere!

  31. confirm am facut deja dus ..hahahaha
    sa nu e rasgindeasca sa nu o ia am facut repede
    este firbinte calea sagului str cucului

  32. Când am întrat în apartament, mi-a venit inspirația:

    În casa-i cald,
    De la caloriferul pe ulei
    Iar apa, te dor dinții când o bei.
    Ce îți doresc eu Dominic ?
    Timișorenii, îți urează SĂNĂTATE

  33. Martir Andrei Istvan , Soarelui, caldura nu , apa calda n am curajul sa o las sa curga ca mi rugineste cada si chiuveta si oricum trebuie sa curga multa pana se incalzeste si se limpezeste si se nenorocesc apometrele degeaba !🤣

  34. Cu putin noroc, pana sa expire si noul contract, vine si caldura cateva minute. Important e ca dupa toata perioada sa se poata anunta ca a fost caldura, chiar daca pentru 5 minute.

  35. Calea Aradului, apa calda care e mai mult rece, calorifere reci. As Noroc cu vecinii cu centrale care mai încălzesc pereții.
    Fritzi lasă-ne!

  36. Deci pana acum avem apa calda aparuta in zona Sagului si zona Stadion. Caldura niciunde. Ne mai poate confirma cineva si din alte zone situatia reala???

  37. Cum ati stat si v-ati lamentat online toata ziua , voi uitati ca cei care trebuia sa va asigure conditii umane de trait pe care le platiti la pret de lux , AZI E VINERI TOTI BUGETARII LA ORA 13PM RUP USILE INSTITUTIILOR , ALTI MAI CU MOT SI BEBE ACASA LA ORA13 PM SERVESC SUPA , asa ca banateni mai aveti de asteptat pana luni nici iarba nu creste !!

  38. A ajuns Timisoara de ras, mica Viena de altadata. Pacat. Votati in continuare jeguri useriste in functii de conducere, ca o sa fie bine.
    In Bucuresti in Militari, Crangasi etc la fel. Nema caldura, nema apa calda, useristi la conducere.
    Cred ca e inedita situatia in ultimii 30 de ani.
    Apa rece pe teava de calda, la orele 20:59, Lipovei.

    • Flavius, stai linistit ca nu ii mai voteaza nimeni pe astia. Ba chiar vreau sa cred ca vor raspunde si penal pentru situatia asta si alte cateva care au dus aici. Fritz a falimentat Colterm si compania de insolventa va stabili asta curand. El incercase sa forteze o alta societate de insolventa insa instanta i-a dat peste bot. Va urma si vor raspunde fiindca ceea ce ne-au facut e criminal…si din pacate daca nu ne scapam repede de ei vom mai indura in aceasta iarna.

  39. Pisamas pe voi toti din USR+PNL și bozgori din UDMR ati dus tara în cacat !!
    Și acuma încă va luptați top pentru ciolan si noi stam inchisi în frig în casa.
    Poate este timpul sa venim peste voi sa vedeți ce vrea și poporul .

    • Precene , se pare ca cel mai departe de casa , de Oltenia , tu ai ajuns in Timisoara .
      Daca ai trece granitza si ai merge in Ungaria ai zice ca e paradisul , fata de saracia voastra .
      Cat priveste spalatul , niciodata
      nu am stiut , voi oltenii sunteti negriciosi genetic , sau sunteti toti jegosi .
      Sa ma pis pe voi de olteni urati , negriciosi , saraci si prosti .

  40. S-a prelungit contractul??? Dar cu ce data incepe? Cu data de ieri?? Nici acum, dupa 1 zi nu este caldura si apa calda in apartament… in aceste conditii, poate sa-l tot prelungeasca pana-n 2022 ca banii vor fi suficienti la ce economii se fac 🤣🤣🤣

  41. Plăvăț II – Jugănaru (fosta Albac) – avem apă caldă. Căldură = ZERO.

  42. Pare ca in zona de sud a orasului a aparut apa calda. Total pe dos fata de ce a anuntat directorul Colterm si Fritz. Asa ne dam seama cine conduce acest oras.

  43. Noi toți suntem niște prosti ca stam și toleranta toate mizerie pe care le fac cei din guvernul esual a lui Johannis.
    Și sa nu ne miram ca o sa fie tot mai rău!
    Noi încurajăm pe Fritz si pe cei din USR+ sa ne batjocoreasca .
    În concepția celor din USR+ suntem o mulțime de prosti ușor de prostiți si de manevrați.
    Din cauza asta am ajuns unde am ajuns și din vina multor timisoreni care au votat cu USR+.

  44. De la primul oraș iluminat electric și multe alte premieri am ajuns în halul acesta. Pana la urma incompetentul de Fritz a fost ales și asta spune multe de gândirea timișorenilor de acum. Nu mai avem spiritul generațiilor anterioare care au dus faima acestui oraș. Tatăl meu a fost în piață în ’89 pt ca acum sa își bata joc niște nimeni de bătrânețea lui. Iar unii Timișoreni au murit acum aproape 32 de ani pt ca noi, acum, sa așteptăm apa calda. Cei care au trăit acele zile înțeleg ce spun, Fritz și sleahta lui habar nu au ce inseamna(încă la prezent și nu la trecut) acest oraș.

    • Prea adevarat ce spui. Haideti in Piata Operei maine, sambata, la ora 18. Sa le aratam comuistilor astia ce putem!

  45. Deci tragem la sortz ce zone au castigat caldura zilele astea?! :)))) prea tare faza!!

  46. Martir Caceu apa calda dar nu și căldură

  47. E clar…au inceput sa dea apa calda. Caldura inca nu au inceput asa ca in noaptea asta tot in frig stam. Luni o sa se opreasca din nou ambele fiindca nimeni nu o sa le mai dea fara banii jos. Singura speranta pentru noi e guvernul insa cu cretinii astia la primarie riscam sa se devieze banii spre altceva(festivaluri lgbt sau draq mai stie). Ma tem ca solutia este sa dam cu ei de pamant si in primavara sa ne punem toti centrale.

  48. Demisia gunoiule!!!!!

  49. Mda, ”succesurile lui Spriț dă la Cimișoara-Mânca-ț-aș”… :)))) Se repetă istoria, iar sunt ”the Krauts” la putere în ban(a)tustan. Niște unguri de la Viktor Organ vă mai trebuie, ca să fie gulașul făcut. Și, până la urmă, ce faceți atâta caz de faptul că nu e apă caldă?! La cât știm că se spală bănățeanul nici nu prea contează…

    • Precene , se pare ca cel mai departe de casa , de Oltenia , tu ai ajuns in Timisoara .
      Daca ai trece granitza si ai merge in Ungaria ai zice ca e paradisul , fata de saracia voastra .
      Cat priveste spalatul , niciodata
      nu am stiut , voi oltenii sunteti negriciosi genetic , sau sunteti toti jegosi .
      Sa ma pis pe voi de olteni urati , negriciosi , saraci si prosti .

      • Ionelaș Cârpaci, tu ești, precene?! Bine te-am găsit! N-or avut pucere, bănățanii miei, să te aleagă primare (că nu i-or lăsat stăpânii regățeni), așe că l-or ales pe Fritzșpriț, neamț d-al nostru. Dar să știi că tot tu rămâi regele Banatustanului, tu ești reprezentativ pentru tuciuriul absolut al tenului bănățanilor și pentru cunoscuta civilizație ca la ușa cortului, specifică neamului bănățan. Jos cu dominația albă a regățenilor, jos cu fețele palide ale directorilor olteni din Banatustan!

  50. Cetateni ai acestui oraș futut si batjocoriti de cei din USR+ in frunte cu emigrantului jegos Fritz

    Dominic Fritz pe surse se aude ca a mai cumpărat o casa cu locație secreta ,de frica sa nu venim și sa facem o posta cu galbejita lui ( ce impresi proasta poate sa aibă despre timisoareni pe care a venit să-i salveze precum Mesia ).
    Fritz încă nu sa mutat în casa cumpărată de soție pe Str. Eneas nr.114

    Celor care vor sa facă o vizita acasă si sa stea de vorba cu cei care au batjocorit Timisoara si România.
    Si au lăsat în frig Timisoara si vor sa introducă certificatul verde cu forța împotriva voinței poporului și sa introducă vaccinarea obligatorie sunt cei de jos .
    Și am auzit ca ne așteaptă pe toți sa trecem sa stam de vorba și sa le arătăm vointa poporului batjocorit de aceste dejecti din USR+ si PNL.

    Cătălin Drula USR+
    Daniel-Liviu TODA USR+
    Nicu Falcoi USR+
    Raoul Trifan USR+
    Kinga Tarlea USR+
    Cristian Mos USR+
    Ruben Lațcău USR+
    Viviana Țecu USR+
    Ovidiu Merean USR+
    Boldura Vlad USR +
    Ana Munteanu USR+

    Marilen Pirtea PNL
    Ben-Oni Ardelean PNL
    Cosmin Sandru PNL

    Lista poate sa crească.

  51. Sa mergem la cei din USR sa stam de vorba și sa vedem dacă și familia lor tot în frig stau ????

  52. Zona Dacia ora 09:35 caldura zero, apa calda aproape zero

  53. Ora 00:36 caldura zero, apa calda aproape rece

  54. Asta este adevarata fata a celor din USR niște borfasi școliți sa fure .
    Care urmăresc interesele personale nu interesesele si bunăstarea cetățeanului.
    Voi ăștia din USR sunteti cele mai infecte si jegoase finte .
    În 2 ani ati facut mai mult rău decât alți în 30 de ani .
    Ati re introdus dictatura saracia foametea si frigul în case .
    Abia aștept sa fiți judecat de cetateni voi si familiile voastre .

  55. M-ati convins sa NU mai votez USR+ sunteti adevarata ciumă .
    Unde ați fost voi din USR+ ați distrus tot :
    Fritz ,Dacian Julien Cioloș , Vlad Voiculescu,Ioana Mihăilă ,Clotilde Marie Brigitte Armand exemple clare de ce oani sunteti si pentru cine .

  56. mai progresisti habarnisti, voi va dati seama ca iarna nici nu a inceput, ca urmeaza 5 luni in care e necesar sa asigurati caldura? cum o veti face? pas cu pas? in fiecare saptamina o sa sarbatoriti inca o reusita?

  57. Atâta va plângeți.. Mergeți la parada LGBT și va încălziți acolo..

  58. mai sunt 5 ore…tic tac! Jos comunismul!

  59. In mai putin de 3 ore sunt in strada in Piata Operei! Haideti sa dam de pamant cu hotii astia!

  60. Cei din USR si PNL le doare în pula de noi cetateni ,dacă avem căldură, dacă o sa ne permitem sa plătim căldura,gazul ,curentul ,alimetele de baza care se scumpesc saptamanal .
    USR + PNL si bozgori din UDMR sunt interesați sa faca targetu la Pfizer !!! Se aude ca au primit șpagă fabuloase de asta baga cu forța vaccinarea nu le mai pasa știu ca nu o sa mai apuce sa intre în parlament .
    Pentru asta sunt disperați sa fure sa vanda ce se mai poate si sa atingă targetul Pfizer ,ca explu indiferent cu ce te-ai vacinat a3 doza faci cu Pfizer !!!!
    Încă nu a început iarna si deja murim de frig în casă și cei din PNL+USR si UDM se lupta care fura ma multi bani.

  61. Ne meritam soarta cu varf si indesat…3 persoane in fata operei in jurul orei 19.

  62. vad da prostia di 89 persista.de 30 de ani vedeti ca sistemul centralizat nu are viitor si tot la el va incalziti .treceti la centrala de apartament.

  63. Asta e caldura si apa calda ce ne-a dat Dominic FRIG ?

    maxim 15-16*C aveau caloriferele si apa calda. Asa pe strada Remus – Brasov -Doja etc .

    Numai minciuni ne-a dat FRIG asta …