Premiera la Timisoara pentru Europa de Est. Pacienti monitorizati prin sisteme digitale la Spitalul Judetean

TIMISOARA. Functiile vitale ale pacientilor, tratamentele, consulturile interdisciplinare, imagistica si intreg managementul clinic, operator si educational va fi gestionat prin intermediul sistemului digital, fiind crescute semnificativ calitatea actului medical, performanta si siguranta pacientilor.

CITESTE SI: Cazuri grave de COVID, deja transferate in spitale din alte judete. La Timisoara, toate paturile ATI pentru pacientii cu coronavirus sunt pline

In plus, se elimina intarzierile si se eficientizeaza derularea actului medical, iar odata cu digitalizarea unui segment atat de complex din spital, se vor realiza economii esentiale la bugetul unitatii medicale prin transparentizarea si reducerea consumului de medicamente si consumabile medicale si optimizarea resursei umane.

Toate acestea se vor intampla la Spitalul Judetean din Timisoara, in cadrul unui proiect ce se desfasoara in premiera pentru partea de Est a Europei.

Am obtinut 10 milioane de euro pentru Spital in aceasta runda, finantare cu fonduri europene nerambursabile din programul POIM 2014-2020. Din acest total, pe langa celelalte imbunatatiri aduse Spitalului, echipa nou-formata de implementare a proiectului CAPACOV, formata din Asist. Univ. dr. Andreea Rata in calitate de Manager Proiect, Asist. Univ. dr. Alexandru Rogobete in calitate de Responsabil Expert Tehnic si echipa administrativa a spitalului, a finalizat cel mai important si strategic proiect pentru intreaga regiune de Vest a Romaniei, in valoare de peste 18 milioane de lei„, a declarat Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Au fost semnate contractele de furnizare pentru cea mai performanta solutie de digitalizare la nivel global, existenta in majoritatea spitalelor din Statele Unite ale Americii si in cele mai mari spitale universitare din Europa, iar incepand din aceasta toamna, intreaga activitate a celui mai critic segment – Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva si Blocurile Operatorii – se va desfasura prin intermediul sistemului medical digital.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Altul de profesie „manager”, care dupa ce va fi dat afara va ramane somer. Nu are nici acum conditiile sa ocupe functia de director al Spitalului Judetean, dar isi asuma „cu modestie” realizarile spitalului si nici decum ale lui.

  2. Nu mai stergeti comentariile pertinente,doar ca nu va convin voua ca nu instituiti voi cenzura.
    Ca nu sinteti voi peste lege.

  3. Buna Ziua! Nu înțeleg de ce SCJu TM tine cu orice ocazie sa se laude cu premiere fake! E a doua oară când o face legat de digitalizarea secției ATI și a sălilor de operație. In anul 2015 din bani De la EU S-a realizat digitalizarea secțiilor ATI și a sălilor de operație de platforma Fundeni București ( institutul CC Iliescu+institutul Fundeni+Institutul Oncologic) . Respectiv 125 posturi de lucru. Colegii ATI Timișoara au vizitat aceste locații de multe ori si S-au inspirat de aici. Și suntem Fericiți ca ei continua un proces necesar. Deci nici o premiera la SCJU TM nici românească nici est-europeană. Sper ca Prof SANDESC sa restabilească adevarul iar managementul SCJU TM chiar sa dobândească știință de a produce premiere adevărate! Cu prietenie, Prof.Dr.Şerban Bubenek Președinte SRATI