Cazuri grave de COVID, deja transferate in spitale din alte judete. La Timisoara, toate paturile ATI pentru pacientii cu coronavirus sunt pline

TIMISOARA. De la zi la zi creste numarul pacientilor cu COVID internati in spitalele din Timisoara si din judet care ingrijesc si bolnavi infectati cu coronavirus.

Joi dimineata, gradul de ocupare al paturilor ATI alocate COVID in aceasta perioada in Timis era tot de 100%, asa cum se intampla inca de saptamana trecuta. Erau internati la Terapie Intensiva 30 de pacienti.
De cateva zile deja, bolnavii in stare grava sunt transferati in sectiile ATI din spitalele unde mai sunt locuri in alte judete, in Arad si Hunedoara.
Aceasta si pentru ca unitatile medicale din Timis nu mai sunt exclusiv dedicate COVID, ci raman deschise si pentru pacientii cu alte boli.

Exista o diferenta majora de paturi intre ce au avut spitalele in primavara si ce exista acum. Toata lumea are impedimente de genul sectiile pline, patologie multa, unii mai fac si reparatii, ceea ce e bine ca se face, ca sa nu avem situatii ca cele ce s-au intamplat in alte zone, si pana nu finalizeaza aceste reparatii, nu se poate intra acolo. Au fost trimisi deja pacienti catre alte judete. Urmeaza sa deschidem noi capacitati„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Flavius Cioca, seful DSP Timis.

La Spitalul Judetean din Timisoara in ATI erau joi dimineata 3 pacienti, la Victor Babes 5, la Spitalul din Lugoj 5, la Spitalul Militar de campanie 10, iar la Spitalul Municipal Timisoara 6 bolnavi. Acestora li se adauga inca unul la Institutul de Boli Cardiovasculare. In total, 30 de bolnavi sunt in paturile de Terapie Intensiva destinate pacientilor infectati cu coronavirus.

In situatii speciale, pentru bolnavii in stare grava pe langa cele 29 de paturi de Terapie Intensiva COVID din unitatile medicale care ingrijesc pacienti cu coronavirus, mai pot fi suplimentate paturile ATI la Spitalul de Copii, la Boli Cardiovasculare sau Maternitatea Bega.

Surse medicale au precizat pentru opiniatimisoarei.ro ca in paturile obisnuite destinate ingrijirii pacientilor cu COVID erau joi dimineata 35 de infectati la Spitalul Judetean Timisoara, 38 la Victor Babes, la Lugoj erau internati 13 bolnavi, la Spitalul CFR din Timisoara 26, alti 35 in containerele Spitalului Militar de campanie, 12 la Spitalul Municipal Timisoara, 5 la Spitalul din Faget si 7 la cel din Jimbolia.
Acestora li se adauga unul la Institutul de Boli Cardiovasculare.
In total, 172 de bolnavi.

Va reamintim, miercuri, in Timis, au fost raportate 118 de cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Rata de infectare era in Timis, joi, de 1,13 la mia de locuitori.

CITESTE SI: Creste de la zi la zi rata de infectare cu COVID in Timisoara si in judet. 2 morti si alte 118 cazuri noi de coronavirus, in ultimele ore 

CITESTE SI: O noua zi cu peste 2000 de noi imbolnaviri cu COVID si 30 de morti in Romania. Timisul, iarasi judetul cu cele mai multe cazuri noi de coronavirus 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.