Sunt aproape pline toate paturile ATI pentru pacientii COVID la Timisoara si in judet. Am ajuns la un grad de ocupare de 96,55%

TIMISOARA. De la zi la zi creste numarul pacientilor cu COVID in stare grava care ajung in sectiile de Terapie Intensiva la spitalele din Timisoara si din judet care ingrijesc bolnavi infectati cu coronavirus.

CITESTE SI: A fost printre primii care au intrat in Zona Rosie sa salveze pacientii cu COVID, la Timisoara. Adelina Marinescu de la Spitalul Victor Babes, medicul premiat in cadrul Galei Recunostintei Medicale. Video

Vineri dimineata, gradul de ocupare al paturilor ATI COVID din Timis era de 96,55%. Erau internati la Terapie Intensiva  28 de pacienti.

La Spitalul Judetean din Timisoara erau 3 pacienti, la Victor Babes 5, la Spitalul din Lugoj 5, la Spitalul Militar de campanie 10, iar la Spitalul Municipal Timisoara 5 bolnavi.

In situatii speciale, pe langa cele 29 de paturi de Terapie Intensiva COVID din unitatile medicale dedicate, ar mai putea fi suplimentate paturile ATI la Spitalul de Copii, la Boli Cardiovasculare sau Maternitatea Bega.

Surse medicale au precizat pentru opiniatimisoarei.ro ca in paturile obisnuite destinate ingrijirii pacientilor cu COVID erau vineri dimineata 29 de infectati la Spitalul Judetean Timisoara, 30 la Victor Babes, la Lugoj erau internati 17 bolnavi, la Spitalul CFR din Timisoara 19, alti 13 in containerele Spitalului Militar de campanie, 8 la Spitalul Municipal Timisoara, 3 la Spitalul din Faget si 4 la cel din Jimbolia. In total, 123 de bolnavi.

Va reamintim, joi, in Timis, au fost raportate 107 cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Rata de infectare era in Timis, joi, de 0,73 la mia de locuitori.

CITESTE SI: Ziua cu cele mai multe noi cazuri de COVID in Timis, in ultimele luni. Avem 107 nou infectati cu coronavirus la Timisoara si in judet

CITESTE SI: 26 de morti, intre care si un copil, si aproape 1500 de noi imbolnaviri cu COVID in Romania. Timisul, judetul cu cele mai multe noi cazuri de coronavirus din tara

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.