Timisoara va avea un nou spital modular modern, de 3 milioane de euro, ce va functiona ca sectie ATI la Judetean. A fost lansata licitatia

TIMISOARA. La aproape un an de cand s-a vehiculat pentru prima data posibilitatea construirii unui spital modular permanent la Judetean, pe bani europeni, au loc primele achizitii.

CITESTE SI: 110 infectati cu coronavirus internati in unitatile medicale din Timis. Tot mai pline sectiile de Terapie Intensiva din spitalele COVID la Timisoara si in judet

A fost lansata licitatia in SICAP pentru gasirea unei firme care sa furnizeze sistemul modular de containere ATI, sa asigure amplasarea, instalarea si conectarea la utilitati.

Valoarea estimata a contractului este de 8.768.207 lei, fara TVA, adica putin peste 2 milioane de euro cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 5 octombrie.

Va reamintim, conform proiectului pe fonduri europene castigat de Spitalul Judetean, in vecinatatea unitatii medicale din Timisoara, pe un teren de 4000 de metri patrati, urmeaza sa fie amenajat un spital modular permanent, cu 22 de paturi ATI dotate la cele mai inalte standarde.

Daca initial spitalul modular ar urma sa deserveasca pacientii in stare grava infectati cu COVID, dupa trecerea pandemiei, aici ar urma sa fie mutate, pe rand, sectiile spitalului, atunci cand se va face renovarea completa a acestuia, iar ulterior, spitalul modular s-ar putea transforma intr-o noua sectie a Judeteanului.

Noul spital modular este pravazut cu 22 de paturi, toate dotate la standard ATI, cu un minilaborator de analize, vestiare pentru medici, camera de garda, dar si toate spatiile si circuitele auxiliare ca pentru orice sectie – spatii de stocare instrumente si materiale sanitare, spatii pentru depozitarea rufelor curate si murdare, toalete pentru personal si pacienti. De asemenea, va avea toate instalatiile unei sectii moderne, la nivelul unei specificatii pentru o sectie de mari arsi, adica va avea presiune negativa si va fi complet acoperit in ceea ce priveste izolatia termica, instalatia electrica si autorizatia de incendiu.

Costul total al lucrarilor si dotarile se ridica la aproximativ 3 milioane de euro. Fondurile sunt asigurate prin Programul Operational Infrastructura Mare – POIM.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Normal – dupa valul tulpinei Delta,va mai venii Lambda,Epsilon,Mu si etc.Pe cat ne sperie informatiile sarguincios implementate de mass-media – 22 paturi e pistol cu apa.Tinand cont ca sunt oameni care au nevoie de ATI nu numai din cauza Covid.Dumnezeu sa ne tina sanatosi si sa nu facem vreo simpla raceala – ca atunci Covid scrie pe noi.Inainte cand tusea sau stranuta un om langa tine in Tramvai,nu prea baga-i in seama si credeai ca e racit sau gripat.Acum e nebunie deoarece aici ne-au adus alertele insistente ca o picatura chinezeasca…Covid,Covid,Covid.Zidul in jurul omenirii a fost ridicat si lumea simte ca nu e ok

  2. 3 milioane euro, 22 paturi. adica 4-5 camere. iese ceva profit din afacerea asta

  3. Bravo!

  4. Adică noi stam cu anii la coadă ptr analizele gratuite, ptr ca cică NU SUNT BANI, la fel și cu vaccinurile contra HPV iar voi aruncați cu fondurile pe toate bazaconiile… Ati facut cumva Consultare PUBLICA, măcar cu specialiștili AUTENTICI în Politici de Sanatate Publica, (precum Prof. Chereches&co) înainte sa HOTARITI voi pe ce cheltuiți banii nostri? Nu gașca voastră de corupți din Sanatate, laolaltă cu HOTUL ăla de Arafat, CAPO DI TUTTI CAPI? Ma rog sa înceapă odată Kovesi activitatea cu Parchetul ei European, sa va vedem ÎNCOLONAȚI CU CĂTUȘE pe toti praduitorii de bani publici.

    • Dar de spital crezi ca nu e nevoie?
      Ma gandesc ca de privat nu ai bani.

  5. Incepeti si instruirea personalului medical de specialitate.
    Intro tara …. (nu-i spun numele) un astfel de spital a fost construit in 30 de zile si a fost asigurat si cu personal de specialitate instruit.