Niciun vaccinat printre primii 6 pacienti internati la Spitalul Militar redeschis pe stadionul CFR de la Timisoara. Unul a intrat direct in Terapie Intensiva. Video

TIMISOARA. In asteptarea valului 4 al pandemiei, la Timisoara, creste numarul de paturi pentru viitori pacienti infectati cu SARS-CoV 2. Spitalul modular de campanie, ce functioneaza ca sectie externa a Spitalului Militar de la Timisoara a fost redeschis si, inca din prima zi, au fost internati sase pacienti, unul dintre ei cu forma severa de COVID 19, ajuns direct in Terapie Intensiva. Niciunul nu se vaccinase.

CITESTE SI: Am depasit pragul de 55.000 de infectari cu coronavirus in Timisoara si in judet de la inceputul pandemiei. Avem iarasi multe cazuri noi si oameni in Terapie Intensiva 

Spitalul de campanie al armatei de pe stadionul CFR de la Timisoara a functionat pana in urma cu cateva luni si a tratat peste 900 de pacienti. Odata cu scaderea numarului de cazuri, unitatea medicala si-a suspendat activitatea COVID. A ramas insa deschis aici centrul de vaccinare ce a functionat in toata acesta perioada. Autoritatile au decis acum sa reoperationalizeze Sistemul Modular de Izolare si Tratament.

Unitatea medicala functioneaza cu doua sectii, una de ATI si una de Boli Infectioase

Avem 10 paturi pe sectia ATI si 10 paturi pe Sectia de Infectioase, cu posibilitatea de extindere la 36 de paturi, in functie de situatia epidemiologica„, explica Adriana Neagu, purtator de cuvant al Spitalului Militar Timisoara.

In total, sunt cateva zeci de containere transformate in saloane pentru pacientii internati cu SARS CoV 2. Au cate doua paturi fiecare, cu toaleta proprie si aer conditionat.

Inca din prima zi in care s-a redeschis, la spitalul de campanie au fost internati 6 pacienti, toti nevaccinati.

Am avut febra si frisoane. Am facut testul PCR si m-au depistat pozitiv COVID. Nu m-am vaccinat. Cand am ajuns n-am stiut ce se intampla cu mine, dar acum sunt bine„, povesteste unul dintre pacienti. A spus ca nu a crezut in COVID, insa acum s-a convins pe propria piele cat e de periculos.

Vineri, in Timis au fost raportate 49 de cazuri noi de coronavirus. La Timisoara, rata de infectare a ajuns la 0,44 la mie.

VIDEO: George Stefanita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Vad ca de cateva zile se specifica clar si insistent ca doar cei nevaccinati,ACUM sunt cei care umplu sectiile ATI.Am urmarit atent cum pacientul cu imaginea blurata – prima data nu avea nevoie de oxigen si apoi cei 4 medici,asistenti i-au pus masca cu oxigen.Specificati daca aveti inormatii clare – ca cei VACCINATI sunt cei care pot raspandii virusul si ies la Teste ca infectati.Unde este campania nationala de testare gratuita?…mai alea acum cu aceasta atat de agresiva tulpina Delta si care vor mai venii…Lambda,Epsilon etc

  2. Știu caz în care a murit o persoană de la vaccin și persoana acesta era tânără și făcea sport ,alimentație ok, tot ce are nevoie un om și a murit direct de la vaccin. Probabil acum sunt puțini infectați și majoritatea populației nu a fost vaccinata,,hai matematica sa vedem un raport . Eu nu sunt contra și nici pro vaccin, însă prea mult se face Tam Tam pe seama asta, am ajuns ca în regimul nazist, evreu sau neevreu, vccinat sau nevaccinat. Am evoluat mult:(

  3. Site oficial CDC – alerta : testele PCR nu fac bine diferenta intre noul corona virus si virusurile gripale obisnuite:
    https://www.cdc.gov/csels/dls/locs/2021/07-21-2021-lab-alert-Changes_CDC_RT-PCR_SARS-CoV-2_Testing_1.html

    Apropo: guturaiul e tot cu un virus corona

  4. Interesant ca acum se „panicheaza” pe la tv pentru 1000 de cazuri pe zi dar cand erau 10000 de cazuri pe zi ,atunci au uitat sa se panicheze.Au devenit penibili.O tin cu vaccinarea dar uita sa informeze oamenii ca pe tulpina delta vaccinul nu este eficace.vezi ce se intampla in Israel.Dar ,na este o afacere:vaccin,masti fac bani buni baietii destepti.Atat au intors-o cu eficacitatea vaccinului ca nici ei nu mai stiu ce mint.Dar singura cauza sunt nevaccinatii domne.In curand vor da vina ep nevaccinati si pentru vreme,poluare,scumpirea preturilor etc.

  5. 200 000 de oameni stateau bot in bot pe plajele din Costinesti si inprejurimi in 7 august. De atunci sunt 22 de zile. La ora actuala trebuia sa fie genocid in Romania! Dar nu este pentru ca nu are cum. Daca nu ati exista voi o parte buna din jurnalisti, ar trai oamenii linistiti.