Geamuri sau vitrine nespalate, copertine zdrentuite, garduri rupte sau lipsa la terasele si cluburile din Timisoara. Politistii dau amenzi

TIMISOARA. Nu doar pentru muzica prea tare si scandalagii dau amenzi politistii locali la terasele, cluburile ori spatiile comerciale din Timisoara, ci si pentru estetica.

CITESTE SI: Noi locuri de parcare desfiintate la Timisoara pentru a da prioritate transportului public. De unde vor disparea acestea

Agentii Politiei Locale atrag atentia ca in timpul controalelor din ultima perioada au descoperit terase si cluburi in care era mizerie mare, iar aspectul cladirilor in care functioneaza jalnic.

In consecinta, curg amenzile.

Persoanele juridice sunt obligate sa intretina in stare corespunzatoare cladirile pe care le detin sub orice forma legala, prin efectuarea lucrarilor de reparatii, de curatare a spatiilor interioare si luarea masurilor de blocare a accesului in cele neutilizate; sa asigure repararea, spalarea geamurilor si a vitrinelor, inlocuirea celor sparte, intretinerea si repararea firmelor si a copertinelor, a fatadelor cladirilor, sa asigure imprejmuirea cu gard, a curtilor si cladirilor pe care le detin sub orice forma legala, sa asigure repararea si mentinerea estetica a acestuia si sa intretina zonele verzi aferente, sa asigure igiena si curatenia in cladirile si curtile pe care le detin sub orice forma legala si sa efectueze deratizarea, dezinsectia si dezinfectia acestora, sa asigure depozitarea separata a deseurilor menajere de cele reciclabile, sa efectueze si sa mentina curatenia trotuarelor, a partii carosabile si a locurilor de parcare pe care le folosesc; sa incheie contract de prestari servicii publice de salubrizare, pentru colectarea, transportul si depozitarea deseurilor menajere, sa asigure manipularea corespunzatoare a pubelelor pentru precolectarea deseurilor, sa asigure amplasarea la fiecare intrare din strada, la punctele de lucru si la sediul unde isi desfasoara activitatea a unui cos – tip scrumiera – de dimensiuni reduse pentru colectarea hârtiilor, ambalajelor, mucurilor de tigari si golirea acestuia ori de cate ori este nevoie„, transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Cetatenii care observa nereguli precum cele de mai sus le pot semnala la numerele de telefon ale Politiei Locale 0256.968, 0256.246.112 sau prin email la adresa [email protected].

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Vreau sa stiu si eu daca au dat 1 amenda vreodata pentru vitrina nespalata vreunei persoane juridice!
    Intai sa-si spele geamurile alea jegoase cei de la directia fiscala si apoi sa dea Politia Locala amenzi persoanelor juridice!

  2. Multe alei din zona pietonală ocupate aproape INTEGRAL de terasele localurilor, de abia mai au loc pietonii sa treacă printre ele.. Pe lingă ISCONFORTUL TRECĂTORILOR, Doamne ferește de un incendiu ca NU ARE PE UNDE ÎNTRA MAȘINĂ DE POMPIERI, iar clădirile astea vechi cu structuri de lemn vor ARDE CA O TORȚĂ. Bașca lipite una de alta…
    Apropo, ati rematcat CÎTA DITAMAI SUPRAFAȚĂ DIN PIAȚA LIBERTĂȚII a fost OCUPATA de tnoua erasa uriașă a clădirii cumpărate de la vechiul PNT? Cine din Primarie a autorizat asa ceva excesiv si TOTAL INESTETIC. Arhitecții rbanistii talentați ai USR?! , sau consilierii lui Fritz?! Dacă Nnici în buricul tirgului NU se remarcă aceste hidosenii, și abuzuri, ce așteptai poți avea prin cartiere..?! Capitală CULTURALĂ,, o lozinca de prost gust a noii administrații

  3. Acu’,daca esti pus pe a da amenda,o dai,ca vorba aceea : mai ursule,tu tot n-ai sapca !
    Problema mea e ca aceste legi se aplica doar la firmele private. Ia sa mergeti voi la Gara,spre exemplu,sau la oricare oficiu postal. Pai ar trebui inchise definitiv. Am sa consider ca traiesc intr-o tara normala abia atunci cand amenzile si masurile le aplicati in acelasi mod,si la stat,si la privat !