Rata de infectare cu COVID-19 s-a dublat in mai multe tari din Europa. Statele cu cea mai mare crestere a numarului de cazuri

Rata de infectare cu noul coronavirus s-a dublat in mai multe state europene, in ultima luna. Analiza este facuta pana in data de 19 iulie.

CITESTE SI: Plin de politisti pe strazile din Timisoara. Au dat amenzi de aproape 20.000 de lei

Comitetul de coordonare a vaccinarii in Romania a publicat miercuri grafice cu evolutia cazurilor de COVID-19 in Europa, unde incidenta cazurilor crescuse de aproximativ 3,4 ori pana in 19 iulie, comparativ cu o luna in urma, scrie hotnews.ro.

In prima imagine, graficele reprezinta incidenta numarului de cazuri: diferenta procentuala a numarului de cazuri a ultimelor 14 zile raportat la numarul de cazuri a 14 zile precedente acestora. Mai exact, rata de crestere/scadere din 2 in 2 saptamani.

Culorile: bleu si albastru reprezinta stagnare – scadere / roz si rosu: crestere de pana la 200% (rosu inchis)

Cu o luna in urma, in majoritatea Europei incidenta cazurilor era fie in stagnare, fie in scadere, cateva exceptii fiind in Rusia, Portugalia si UK. In momentul actual, Europa este in crestere a incidentei, majoritatea tarilor fiind in crestere cu pana la 200%.

Graficele reprezinta evolutia in dinamica a mediei ultimelor 7 zile a numarului de cazuri, normalizata la 1 milion de locuitori.
Cresterea cea mai mare este in Cipru, urmata de Marea Britanie si Olanda.
In Europa a crescut incidenta cazurilor de aproximativ 3,4 ori pana in 19.07.2021, comparativ cu o luna in urma.

Va reamintim, la ultima raportare, in Romania au fost inregistrate 95 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Pana in 20 iulie pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.773 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.046.881 de pacienti au fost declarati vindecati.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Stimati ziaristi,publicati si statistica in care statele cu rata cea mai mare de vaccinati are cele mai multe cazuri de infectati noi,in Israel de ex. 60% dintre cei infectati au cele 2 vaccinuri facute,in timp ce inRO sau Norvegia,tarile codase la nr de vaccinati cresterea este f.mica.Inainte de inceperea Ce de fotbal totul a scazut brusc la 0,dar daca ne-au promis ca dupa va incepe valul 4 era clar ce ne asteapta.Daca un vaccinat poate face forme mai usoare(dupa cum ne spun jupanii)si este asimptomatic ,poate raspandi virusul ori ba?Scopul vaccinarii nu are legatura cu acest virus eliberat din laborator,ci cu dictatura mondiala ce ia nastere sub ochii nostri,exista un spray nazal conceput de evrei si produs acum in Canada,se spune ca e eficient 95%,dar nu se prea aminteste nimic de el,fiindca nici nu provoaca cheaguri de sange la organe si nici nu ti se poate elibera un act prin care poti vinde ,cumpara sau circula.