In ce conditii s-ar putea administra a treia doza de vaccin anti COVID in Romania. Explicatiile medicului Valeriu Gheorghita

O a treia doza de vaccin impotriva coronavirusului s-ar putea administra in viitor si in tara noastra, insa doar in anumite conditii.

CITESTE SI: Au fost descoperite 5 noi cazuri de coronavirus in Timisoara, din 929 de teste. Niciun pacient infectat cu COVID in ATI si niciun deces in ultimele ore in Timis 

Asta lasa sa se inteleaga coodonatorul campaniei de vaccinare din Romania, Valeriu Gheorghita.

Medicul militar spune administrarea celei de-a treia doze, cu toate ca ar putea creste protectia in fata diferitelor variante de COVID, trebuie sa fie luata in calcul doar ca posibilitate, nu ca politica de vaccinare.

Faptul ca se depun datele stiintifice care atesta siguranta si eficacitatea unei a treia doze administrate de Pfizer la sase luni este un aspect. Dar asta nu inseamna ca aceasta masura trebuie sa fie adoptata ca politica de vaccinare. O astfel de masura se adopta atunci cand datele de zi cu zi iti arata o scadere importanta a eficientei vaccinarilor, dar nu este cazul acum pentru niciuna din variantele virale. Chiar daca numarul de cazuri este in crestere, afecteaza persoanele nevaccinate. Aceasta a treia doza este in perspectiva variantelor virale in care se observa o scadere a activitatii neutralizante a anticorpilor.Daca ne e teama de variante virale trebuie sa crestem numarul de persoane vaccinate, nu sa administram o a treia doza celor deja vaccinati cu schema completa„, a declarat Valeriu Gheorghita intr-o emisiune la Digi 24.

Companiile Pfizer-BioNTech vor cere in urmatoarea perioada autorizarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID. Solicitarea va fi facuta in primul rand catre autoritatile din Statele Unite si Europa si urmareste sa ofere o protectie sporita persoanelor care au primit deja primele doua doze.

Potrivit companiei, o a treia doza de vaccin, administrata la sase luni de la cea de-a doua, sporeste imunitatea impotriva noilor variante de SARS-CoV-2, inclusiv Delta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Stire de ieri: … aceasta a treia doza este in perspectiva variantelor virale in care se observa o scadere a activitatii neutralizante a anticorpilor.Daca ne e teama de variante virale trebuie sa crestem numarul de persoane vaccinate, nu sa administram o a treia doza celor deja vaccinati cu schema completa
    Stire de azi: … dupa 6 … (max) 8 luni devine iminenta a treia vaccinare (rapelul 2).
    Unele tari (Turcia de exemplu, dar si altele) sunt in asteptare pe bloc-start!

  2. Gheorghita ii pedepseste pe vaccinati pentru insuccesul lui cu nevaccinatii. Nu mai poate el de stiinta. E vorba de bani pierduti si ce se decide la „centru”. Babuin.

  3. acest lucru se stia de la prima injectare, de ce comisia europeana a semnat cu pfizer un contract pentru 1.8 miliarde de doze livrabile pina in 2023?
    este evident ca big pharma o sa injecteze anual pe cei deja injectati. europa nu are atita populatie pentru a utiliza miliardele de doze cumparate.