Creste vazand cu ochii noul ansamblu de cladiri de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara. Foto

TIMISOARA. Se lucreaza in ritm alert pentru ridicarea noilor cladiri de la Spitalul Victor Babes din Timisoara.

CITESTE SI: Primul aparat PET-CT dintr-o unitate sanitara din vestul Romaniei, la Spitalul de Boli Infectioase Timisoara

Dupa ce structura corpului B a fost finalizata, au inceput lucrarile si la corpul A. Mai exact, dupa ce a fost turnata fundatia, acum s-a trecut la ridicarea propriu-zisa a cladirii.

A inceput ridicarea corpului A de cladire, in cadrul proiectului de extindere a Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara. Echipele de muncitori au izolat cuva si au turnat fundatia constructiei, iar acum se lucreaza la armarea placii de la parter. Este “fixat fierul”, dupa care va urma turnarea betonului. In acelasi timp, continua lucrarile la corpul B, ce a fost deja ridicat„, transmit reprezentantii Spitalului.

In corpul A, care este legat printr-o pasarela de cealalta constructie, vor fi amenajate 13 saloane cu doua paturi si grup sanitar propriu, dar si mai multe spatii medicale si administrative.

Va reamintim, corpul A are regimul de inaltime P+2. La parter va exista o sala de asteptare cu o receptie, o zona destinata internarii si externarii pacientilor si o zona cu cabinete de investigatii si tratament. Aici va fi amenajata, printre altele, o sala de tratament pentru bronhologia interventionala si un cabinet pentru anumite proceduri toracice minim invazive. La etajul intai vor fi amenajate mai multe saloane cu doua paturi si grup sanitar propriu, dar si cateva spatii medicale. Etajul al doilea, care va fi retras, va include o sala de conferinte, o sala de curs si cateva grupuri sanitare.

Tot in corpul A de cladire va fi instalat si echipamentul de ecografie transbronsica destinat realizarii de biopsii ganglionare, procedura ce inlocuieste interventia chirurgicala la pacientii cu neoplazii pulmonare.

Corpul B va avea doar parter, va fi legat de corpul A si va avea spatii pentru tratament, o sala de mese, o zona de odihna, dar si birouri pentru medici si asistente.

Valoarea totala a proiectului de extindere pentru Spitalul Victor Babes este de 19,3 milioane lei, bani alocati din bugetul local de Primaria Timisoara.

Lucrarile sunt realizate de firmele Zitico SRL si Constructim SA.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cu ce faceti poze? Nokia 3110?

  2. Se intampla fenomene paranormale : „Creste vazand cu ochii noul ansamblu de cladiri…”

  3. La 19.3 milioane euro mai bine faceati in alta parte spitalul de cardiologie ca sa nu-l tineti langa cel de infectioase, „desteptilor”. Si ati fi cedat cladirea cardiologiei celor de la infectioase.
    Nu stiu cine este „marele ganditor”, dar gandeste cu curul.

    Nu exista doar covid, ci sunt alte boli mult mai grave.