Proba la Limba Romana la Evaluarea Nationala la Timisoara: A fost mai usor decat la simulare. Foto

TIMISOARA. Au incheiat prima proba a evaluarii nationale, iar subiectele au fost pe placul lor.

CITESTE SI: Fost fundas de fier la CFR Cluj, nou antrenor principal la Politehnica Timisoara

Zambind. Asa au iesit din prima proba de examen absolventii de clasa a VIII-a. Subiectele au fost simple, cu totii fiind de acord ca evaluarea nationala a fost mai usoara decat simularea.

Ne asteptam sa pice mult mai greu avand in vedere ce a picat la simulare. A fost mai greu la simulare pentru ca ne-a dat text liric si poezie si e mai greu de inteles. M-am descurcat„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro unul dintre elevii Colegiului C.D. Loga.

Nu am avut text liric, ceea ce a fost bine. Am avut doua texte epice. Mie mi s-a parut usor. Nu am avut probleme„, a spus Elena, absolventa la C.D.Loga

A fost un examen usor, chiar si cu gramatica. Mie mi s-a parut mai usor decat la simulare. Mi s-a parut mult mai bine„, a spus Malina, si ea absolventa la C.D. Loga.

La subiectul al doilea ne-a picat o intamplare cu un joc in cureta scolii. ne-a picat epic la text si a fost destul de usor. Si la gramatica. M-am descurcat. La simulare a fost mai greu. Urmeaza matematica si am si emotii, la fel ca parintii„, a declarat Paula, eleva a Colegiului Pedagogic Carmen Sylva.

A fost foarte fain pentru ca nu am primit text liric pentru ca nu ne prea place textul liric. Am avut exercitii usoare la gramatica, la fel si la literatura si cred ca ne-am descurcat cu totii. A fost mult mai usor acum decat la simulare„, a spus Alexia, eleva la Colegiul pedagogic Carmen Sylva.

Emotii mari au fost si pentru parintii care ii asteptau pe elevi in fata scolilor.

Nu putem cuantifica emotiile, dar cred ca sunt emotii mult mai mari pentru noi, dar tot ca sa le fie lor bine, sa treaca de hopul asta cu incredere, sa nu fie afectati. Sunt copii bine pregatiti, dar emotiile sunt inerente„, a spus unul dintre parinti.

Sunt emotii legate si de examen si de trecerea timpului. Parca mai ieri ii duceam de mana in prima zi de scoala„, a spus un alt parinte foarte emotionat.

La prima proba a Evaluarii Nationale au fost prezenti 3839, iar 263 nu au mai intrat in salile de examinare. Nu a fost eliminat niciun elev la centrele din Timisoara si din judet.

Elevii de clasa a opta au avut de parcurs doua texte la prima vedere – „Pantera neagra” de Sorin Titel si un articol de pe site-ul Dilema Veche semnat de Stela Giurgeanu, „Falsa generozitate”.

Un text de Sorin Titel, „Zborul”, a fost dat si la subiectele de anul trecut, Evaluarea Nationala 2020.
La unul dintre exercitii, punctul 8 de la Subiectul 1, elevii au avut de scris un text argumentativ pe tema „Crezi ca ar trebui sa îsi urmezi visul in orice conditii?”, in 50-90 cuvinte.

La punctul 9 de la Subiectul 1, li s-a cerut sa asocieze fragmentul din „Pantera neagra” de Sorin Titel cu un alt text literar studiat la clasa sau citit ca lectura suplimentara, în 50-100 de cuvinte.

La ultimul subiect, compunerea de minim 150 de cuvinte, elevii au avut de realizat un text narativ.

Cerinta de la ultimul subiect, subiectul al II-lea:
”Imagineaza-ti ca ai participat la un joc alaturi de colegii tai, in curtea scolii. Scrie un text narativ, de cel putin 150 de cuvinte, in care sa prezinti o situatie neprevazuta din timpul jocului, inserand o secvent descriptiva si una dialogata.”

Emotiile continua pentru tinerii absolventi joi, cand este programata proba la matematica.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.