420 de elevi vor invata la British International School of Timisoara incepand cu anul scolar 2021 – 2022

TIMISOARA. British International School of Timișoara, prima școală internațională din vestul țării candidată International Baccalaureate și acreditată de COBIS (Council of British International Schools) și Cambridge, anunță că 420 de elevi vor studia aici începând cu anul școlar 2021 – 2022. Campusul își continuă dezvoltarea, urmând ca în septembrie 2021 să fie inaugurată o nouă sală de sport modernă.

350 de elevi din 15 țări, domiciliați în Timișoara, dar și Arad, se pregătesc să finalizeze cursurile celui de-ai doilea an școlar la British International School of Timișoara. Începând din această toamnă, British International School of Timișoara își propune o creștere semnificativă a capacității de școlarizare. Cel puțin 420 de elevi vor avea oportunitatea să studieze într-un cadru internațional având acces la un învățământ de înaltă calitate. Expansiunea școlii este o confirmare a procesului de educație oferit, dar și o dovadă de încredere din partea familiilor care hotărăsc să se le alăture acestei comunități.

Vor fi deschise grupe suplimentare de elevi pentru grupa pregătitoare, respectiv anii 1 și 2. Din următorul an școlar, instituția de învățământ va oferi cursuri elevilor începând cu vârsta de 4 ani (clasa pregătitoare) până la 17 ani (anul 11, conform sistemului de educație din Marea Britanie). Capacitatea de școlarizare va crește treptat, astfel încât prima promoție va absolvi studiile liceale în iunie 2024. Numărul de locuri disponibile pentru anumite clase râmâne limitat, în urma creșterii interesului față de învățământul în sistem britanic și ca urmare a extinderii treptate.

Personal didactic cu experiență internațională

Predarea se desfasoara exclusiv în limba engleză, dar limba română este parte din curriculum. Personalul didactic este format dintr-un mix echilibrat de profesori internaționali din Marea Britanie, dar și alte țări, cu experiență de predare în școli similare din întreaga lume alaturi de profesori locali la anumite materii. Pentru anul urmator academic școala a inceput procedura de angajare a unor noi profesori internaționali precum și a unui număr de profesori locali.

De asemenea, 7 profesori cu o carieră internațională se alătură școlii începând cu luna septembrie.

Acreditări Internaționale pentru British International School of Timișoara

British International School of Timisoara a obținut încă din primul an de funcționare prestigioasa acreditare internațională COBIS (Council of British International Schools), acordată în urma unei riguroase inspecții care a concluzionat ca institutia îndeplinește standardele prevăzute pentru o școală internațională cu curiculum britanic. În același timp, anul trecut, a fost obținută certificarea Cambridge, fapt ce a permis acreditarea primului centrul de examinare Cambridge International din zona de vest a țării. De altfel, prima examinare Cambridge a fost organizată în acest an, elevii obținând rezultate deosebite.

Totodată, scoala a finalizat stagiul 2 din procesul de acreditare COBIS, care reconfirmă înalta ținută academică a procesului de învățământ organizat de British International School of Timisoara. Școala a demarat procesul de autorizare în vederea oferirii programului International Baccalaureate, obținând în acest an statutul de “International Baccalaureate candidate school”.

Școala altfel în fiecare zi

În ciuda condițiilor atipice de desfășurare a activităților școlare, în acest an academic au fost demarate proiecte noi care permit abordarea actului didactic prin metode diferite, oferindu-le copiilor ocazia să exploreze și să acumuleze noi experiențe pozitive de invățare. Printre cele mai importante se numără Career Talks, Dragons’ Den, BIST’s Got talent. De asemenea, elevii au participat la competiții online de fizică și ateliere de scriere creativă și creații artistice organizate de COBIS.

Luna aceasta, elevi din anii 4, 5 și 6 au participat la o demonstrație de cricket și există premisele necesare pentru ca incepând cu anul viitor British School sa aibă propria echipă de cricket care va reprezenta școala, și Timișoara, la competițiile naționale.

În ultima săptămână a acestui an școlar, va fi organizat Parent-Student picnic pentru elevii claselor primare – se vor organiza ateliere creative pentru părinți și copii (yoga, instrumente muzicale, dansuri de grup, construcție de „Eco-bricks”, origami, pictura pe pietre etc.)

Pentru anul școlar următor ne propunem să dezvoltam mai multe proiecte interșcolare axate pe schimburi culturale, academice și sportive, precum și parteneriate cu companii din Timisoara având ca scop acțiuni caritabile, respectiv oferirea perspectivei profesionale pentru elevii de liceu.

Un campus de excepție

British International School of Timișoara și-a început activitatea în 2019, într-un campus situat în zona de nord a orasului, pe strada Aurora, construit în jurul unei clădiri istorice complet renovate, ce datează din 1910. Campusul oferă facilități deosebite și continuă să se dezvolte. S-a început construcția unei săli de sport moderne, care are ca termen de finalizare începutul noului an școlar. În paralel se lucrează la planurile legate de realizarea unui nou corp de clădire care va găzdui clasele de liceu.

British International School of Timișoara beneficia de facilități moderne și resurse de calitate, inclusiv tehnologie de ultima generatie, săli de clasă moderne cu laboratoare special destinate orelor de informatică, artă, muzică, științe. Școala pune la dispoziția elevilor un spațiu generos pentru educația în aer liber, îmbinând activitățile didactice cu cele de recreere. De asemenea, pe tot parcursul școlarizării, elevii beneficia de consiliere academică cu scopul de a-i ghida înspre un program educațional adecvat și pliat pe pasiunile și abilitățile lor.

Procedura detaliată de admitere precum si informatiile legate de costul scolarizarii sunt disponibile pe site-ul scolii la adresa http://britishschool-timisoara.ro/ro/admission/. 

Informații suplimentare pot fi obținute prin email la [email protected] sau prin telefon la 0799 408 341 în intervalul luni-vineri, orele 9.00-17.00.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Fix acum aplic.

  2. Hai sa ne înfrățim ca e mai eftin cu 3%