S-a strigat adunarea dupa doua decenii, la Timisoara. Fotbalistii de la UMT s-au reunit la 20 de ani de la promovarea istorica in Liga 1. Foto

TIMISOARA. Unii grizonati, altii cu cateva kilograme in plus, insa toti cu bucuria revederii in suflet. Asa s-au prezentat o parte a fotbalistilor si antrenorilor care au facut istorie in tricoul alb-negru al UMT-ului la reunirea de la Timisoara.

CITESTE SI: 20 de ani de cand un club de cartier din Timisoara facea istorie. UMT promova in prima liga din Romania. Foto si video

Antrenorul Aurel Sunda, capitanul Calin Mada, Sorin Vlaicu, Mirosalv Giuchici jr. sau juniorii de la acea vreme Octavian Draghici, Madalin Smaranda sau Calin Uzun, toti s-au adunat la fosta baza UMT pentru a depana amintirile unui sezon istoric.

A fost campionatul in care UMT a incheiat pe primul loc seria a doua din liga secunda, la doar un punct de Baia Mare si doua de Resita.

Au trecut repede 20 de ani dar ma bucur ca astazi sunt impreuna cu fostii fotbalisti. Tin sa ii felicit si sa le multumesc ca sunt oameni de caracter. A fost frumos sezonul acela, o echipa frumoasa, o echipa care a arata ca joaca un fotbal placut si cred ca merita promovarea. Dar, din pacate, in liga 1 si mai departe lucrurile s-au complicat….Am avut prea multe emotii. M-am simtit anbtrenor daca ei s-au simtit fotbalisti. E meritul lor si al conducerii de atunci care a fost foarte serioasa, a platit tot ce se putea sio tin sa subliniez, daca astazi ei stau aici la o vorba, atunci ei stateau si jucau remy, faceau antrenament, se odihneau si nu voiau sa plece de la antrenament. rar mi s-a intamplat sa am o echipa care sa stea tot timpul la stadion„, a declarat antrenorul din urma cu 20 de ani, Aurel Sunda.

Fotbalistii si antrenorii care au adus promovarea in 2000 a formatiei de la Padurea Verde au revazut cateva poze din acea perioada si au rememorat sezonul si meciul promovarii.

Parca a fost ieri. A fost unul dintre momentele cheie ale vietii mele. Va dati seama, sa promovezi din Divizia C pana in divizia A este un lucru foarte mare. Este istorie acum, nu trebuie sa ne gandim la ce a fost, dar cateodata trecutul te rascoleste. A fost foarte bine. Pacat ca nu se mai repeta…Cu Bihorul, a venit domnul arbitru, Fratila, din Constanta si ne-a spus sa jucam tare, dar la minge. Aproape ne-a dat indicatii mai mult ca antrenorul. In schimb, atmosfera a fost incredibila. Te bucuri ca ai fost fotbalist si ca ai trait momente din astea si cu acestea ramai marcat pe viata. Oamemii au intrat pe teren, am intrat in bazin aici la UMT, am facut baie imbracati, le-am dat fanilor tricourile si sorturile„, a spus capitanul din 2001 al UMT-ului, Calin Mada.

La plecare, fiecare dintre cei prezenti a primit cate o carte cu istoria UMT-ului, dar si o fotografie a echipei din 2001.

AICI puteti citi povestea sezonului in care UMT a ajuns in prima liga de fotbal.

Intre timp, din stadionul de alta data nu a mai ramas decat tribuna din zona de sud, facuta din beton. Deja au fost curatate buruienile si vor fi facute noi amenajari, cel mai probabil un  aquapark.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ce momente minunate! Pacat ca nu am mai avut ocazia sa traim asemenea bucurii. Bravo baieti bravo antrenorului Sunda, multumim pentru clipele frumoase petrecute impreuna in acei ani!

  2. Bravo baieti ,plecam de la facultate sa vad meciurile echipei de cartier.O generatie de oameni simpli cu o daruire exceptionala pentru fotbal.Despre Aurel Sunda un adevarat profesionist foarte modest comparativ cu aptitudinile native de mare antrenor.Alte vremuri comparativ cu prezentul in care construim orice dar fara rezultate .De la Sandu la Burleanu nimic nou ,ba din contra vestul a fost parjolit din punct de vedere fotbalistic.