Premiera pentru Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara. Aparat mobil de radiologie donat de Organizatia Salvati Copiii. Se vor putea face investigatii medicale la patul micilor pacienti. Foto

TIMISOARA. Spitalul Louis Turcanu din Timisoara a primit un aparat de radiologie mobil de ultima generatie, cu ajutorul Organizatiei Salvati Copiii si al sponsorilor cu suflet mare.

CITESTE SI: Peste 4000 de absolventi de liceu sustin Bacalaureatul in Timis, incepand de luni

In valoare de 320.000 de lei, echipamentul proaspat intrat in dotarea spitalului este unul mic si poate fi dus cu usurinta la patul pacientului care are nevoie de investigatii.

Aparatul este unul de radiodiagnostic mobil, digital, ceea ce pentru noi este primul de acest gen care a venit in spital. Noi lucram pe aparate cu developare, cu filme, cu casete. Aparatul este mic, facil de lucrat, poti sa te strecori printre paturile pacientilor sa poti sa-ti pui paravanele de protectie. Are sistem de procesare, ceea ce conteaza foarte mult si se poate trimite imaginea la distanta. Se poate arhiva. De-abia asteptam sa incepem sa lucram cu el. Suntem in curs de autorizare„, a spus medicul radiolog Mariana Pacurar din cadrul Spitalului de Copii Louis Turcanu Timisoara.

Echipamentul a fost cumparat de Organizatia Salvati Copiii Filiala Timisoara cu bani donati de o companie privata.

Aparatul este exact ce si-a dorit laboratorul de radiologie al spitalului, adica un aparat mobil de efectuare digitala a explorarilor radiologice, care sa poata sa fie actionat de la distanta in compartimentul ce va ingriji si a ingrijit in Terapie Intensiva copiii cu acest COVID. Nu au fost multe cazuri, au fost cinci, dar ne aflam intr-un ochi al uraganului care probabil va avea si o parte a doua si suntem pregatiti pentru acest lucru. Acest aparat va deservi pana atunci sectorul de imagistica in celelalte locuri ale spitalului. Probabil cel mai util fiind in salile de operatie” a declarat medicul Mihai Gafencu, presedintele organizatiei Salvati Copiii.

Cei de la Salvati Copiii ne-au convins cu un proiect foarte bun inscris pe platforma noastra, pe linia noastra de finantare „Solidari cu sistemul medical”, un program pe care Smithfield Romania l-a finantat cu suma de 1,8 milioane de lei. Am inteles ca in lista prioritatilor pe care spitalul le are, aceasta aparatura ar fi pe primele locuri. Fiind o aparatura destinata copiilor si prezentand avantaje fata de alta aparatura medicala din domeniu, respectiv mobilitate, o acuratete foarte mare, un sistem digital de operare, acestea au fost argumente care ne-au convins ca e un proiect bun care merita finantat. Linia de finantare este deschisa, ne dorim sa continuam programul si in anul fiscal 2021„, a declarat Cristina Bodea, director de sustenabilitate al Smithfield Romania.

Aparatul de radiologie va putea fi folosit imediat ce va fi emisa autorizarea de catre Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare, unde Spitalul de Copii Louis Turcanu a depus deja toata documentatia de care era nevoie.

 

In anul 2020, Spitalul de Copii Louis Turcanu a oferit servicii medicale pentru 23380 de copii: 8195 de internari si 15185 consulturi in regim ambulator pentru copii din Timis, Arad, Caras-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.