Spectacol de dans, reconstituiri istorice, expozitii si un nou maraton al vaccinarii la Noaptea Muzeelor, la Timisoara

TIMISOARA. O noua editie a Noptii Muzeelor va avea loc sambata, 12 iunie, la Timisoara, iar surprizele se tin lant.

Spectacole si reconstituiri vor avea loc in curtea bastionului Theresia, in timp ce in mansarda timisorenii sunt asteptati cu expozitii.

Vor putea fi vizitate patru expozitii: ”Patrimonium 2020”, ”Politehnica Centenar”, expozitie este dedicata implinirii a 100 de ani de la infiintarea Societatii Sportive Politehnica Timisoara, un omagiu adus de catre suporterii timisoreni echipei favorite, ”The Taranterra Project”, expozitie de tarantule vii, parte din cea mai mare colectie de profil din tara, dar si expozitia permanenta din Muzeul Stefan Popa Popas.

Si daca pana acum nu v-ati vaccinat, o puteti face acum.

Rondul de Noapte. Maratonul Vaccinarii de la Muzeul National al Banatului” este un eveniment care impleteste istoria cu actualitatea, si care va avea loc in acelasi timp cu reconstituirile istorice, in spatiul din curtea bastionului Theresia.

Directia de Sanatate Publica Timis si voluntarii de la Spitalul Judetean ”Pius Brinzeu” Timisoara, sectia Anestezie si Terapie Intensiva, coordonati de prof. dr. Dorel Sandesc si dr. Giorgiana Boboutanu, sunt partenerii din acest proiect. Vaccinarea se va putea face fara programare, doar cu actul de identitate. Vor fi disponibile doua vaccinuri anti-COVID-19, PfizerBioNTech si Johnson&Johnson. Imunizarea va avea loc intre orele 15.00 si 03.00.

Au loc spectacole acustice de muzica istorica, de la ora 19.00, ”Peregrinii” vor pune in scena un spectacol de muzica istorica medievala, de la ora 21.30. Ii urmeaza, de la ora 22.30, trupa ”Amor Flammis – Dr. Schnabel, Pest Medicus”, cu un spectacol care prezinta povestile medievale despre Marea Ciuma si lupta pentru supravietuire a oamenilor dintr-o lume devastata de ceea ce ei credeau a fi forte ale Raului.

Je suis Giselle” este un spectacol de dans contemporan, organizat in parteneriat cu ”Unfold Motion”, de la ora 20.30, in curtea bastionului Theresia.
Accesul la spectacolele din curtea bastionului se va face pe baza dovezii de vaccinare sau pe baza unui rezultat negativ PCR, nu mai vechi de 72 de ore. De asemenea, un test antigen rapid, negativ, nu mai vechi de 24 de ore, este suficient pentru accesul la spectacolele de la ”Noaptea Muzeelor 2021”. Activitatile se vor desfasura cu respectarea masurilor de distantare sociala si sanitare in vigoare.

Programul de la ”Noaptea Muzeelor 2021” este de la ora 15.00 la 03.00.

Surprize si la Muzeul Satului Banatean

Muzeul Satului Banatean are un program special de Noaptea Muzeelor si va ramane deschis pana la ora 24.00. Iată circuitul de vizitare si expozitii:

Circuit de vizitare:

Aleea principală: obiectivele Vama Timisoara, Bata, Căpalnaş, Jupaneşti, Birchis,
Chizătău.

Centrul Civic: Biserica Topla, Şcoala Barna, Primăria Sărăzani, Casa Natională Babsa.
Expoziţii permanente:

Sala expozitională, corp B parter: Arhitectură populară. Elemente de mobilier si industrie casnică. Centre de ceramică din Banat, Podoabe bănătene, Costum popular si tesături de interior.
Casa Natională Babsa. Sala 1. Expozitie de Albume biografice si monografice scolare din Banat,
Sala 2. Expozitie de machete – case, gospodării tărănesti si instalatii tehnice – obiective de patrimoniu ale MSBT.
Expozitii temporare:

Sala expozitională corp A parter:

1.Colectii si colectionari – Din Lada cu zestre, editia a VII-a.
Costume traditionale din Romania. Colectia Etnografică Sonia Isacov.

2.tesături de interior.
Casa Natională Babsa: ”Banatul – casa cu două pridvoare” – expozitie foto cu bisericile romanesti din Banatul sarbesc si din zona Făgetului, realizată de ICR Voivodina, în parteneriat cu Arhiepiscopia Timisoarei.

Expozitii itinerante:
Sala expozitională corp A parter: Fotografia document etnografic editia a XV-a. Organizatori:
Consiliul Judetean Cluj, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale
Cluj, Muzeul Satului Bănătean, Consiliul Judetean Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.