Vaccinare la liber, fara programare, la Festivalul Etniilor de la Muzeul Satului din Timisoara

TIMISOARA. Timp de cateva ore, duminica, in 6 iunie, la Muzeul Satului din Timisoara va functiona un nou centru temporar de vaccinare, in cadrul caruia se vor putea imuniza toti cei care doresc.

CITESTE SI: Noua lista a tarilor cu risc epidemiologic. Franta si Marea Britanie, in zona rosie. Grecia si Belgia, in zona galbena

Aici va avea loc Festivalul Etniilor, iar organizatorii au hotarat sa vina in intampinarea vizitatorilor si le ofera posibilitatea de a se imuniza cu serul de la Pfizer, fara programare, doar pe baza actului de identitate. Centrul mobil de vaccinare va functiona intre orel 14.00 si 20.00, vizavi de intrarea in Muzeul Satului.

Pe de alta parte, cei care se vor afla in zona vor putea urmari, de la ora 17.00, la cea de-a XX0a editie a Festivalului Etniilor. Evident, respectand masurile sanitare impuse de noile reglementari privind organizarea de evenimente in aer liber: În conformitate cu Hotărârea de Guvern nr 580 din mai 2021, vor avea acces la spectacol persoanele care au fost vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, sau persoanele care pot face dovada unor rezultate negative ale unor teste RT-PCR sau antigen rapid, nu mai vechi de 72 de ore, respectiv 24 de ore. Pot asista de asemenea la spectacol cei care care au fost infectați cu SARS-COV-2 și se află între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării.
Spectatorii trebuie să facă dovada acestor situații prin prezentarea documentelor pe hârtie sau suport electronic.

La Festivalul de la Muzeul Satului vor participa urmatoarele ansambluri folclorice: ”Edelweiss” din Deta (germani), ansamblul ”Necea” al Asociatiei ”Carlibana” din Dudestii Noi si Vasile Topa, solist al grupului ”Vocea Pindului” din partea aromanilor, ”Bokréta” din Timisoara (maghiari), ”Sveti George” din Stanciova (sarbi), ”Hutulii din Banat” din Remetea, ”Zoloti Druzi” din stiuca (ucraineni), ”Palućenka” din Dudestii Vechi (bulgari), ansamblul copiilor rromi din Maguri, Corul ”Shalom” din Timisoara si „Sálašan” din Nadlac (slovaci).

Invitatul special al evenimentului este cunoscutul interpret Pera Todorovici si tamburasii.

Timisorenii vor putea admira o expozitie foto in parteneriat cu Arhiepiscopia Timisoarei si Institutul de Cultura al Romanilor din Voivodina, intitulata ”Banatul – casa cu doua pridvoare”.
Intrarea este libera!

Intrarea va fi libera si or fi respectate toate masurile de preventie Covid 19, aflate in vigoare la momentul desfasurarii evenimentului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. parca concertele erau permise doar pentru vaccinati