Muzica, dans, traditii si o expozitie foto la Festivalul Etniilor de la Muzeul Satului din Timisoara

TIMISOARA. Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis in parteneriat cu Muzeul Satului Banatean organizeaza in 6 iunie, de la ora 17:00, editia a XX-a a Festivalului Etniilor.

CITESTE SI: Doua nominalizari si un premiu UNITER la Teatrul National Timisoara. Geta Medinski, recunoastere pentru intreaga cariera 

La editia din acest an vor fi prezente 10 formatii de cantece si dansuri, reprezentand: sarbi, germani, maghiari, bulgari, slovaci, rromi, evrei, ucraineni, aromani.

 

Vor participa urmatoarele ansambluri folclorice: ”Edelweiss” din Deta (germani), ansamblul ”Necea” al Asociatiei ”Carlibana” din Dudestii Noi si Vasile Topa, solist al grupului ”Vocea Pindului” din partea aromanilor, ”Bokréta” din Timisoara (maghiari), ”Sveti George” din Stanciova (sarbi), ”Hutulii din Banat” din Remetea, ”Zoloti Druzi” din stiuca (ucraineni), ”Palućenka” din Dudestii Vechi (bulgari), ansamblul copiilor rromi din Maguri, Corul ”Shalom” din Timisoara si „Sálašan” din Nadlac (slovaci).

Invitatul special al evenimentului este cunoscutul interpret Pera Todorovici si tamburasii.

Timisorenii vor putea admira o expozitie foto in parteneriat cu Arhiepiscopia Timisoarei si Institutul de Cultura al Romanilor din Voivodina, intitulata ”Banatul – casa cu doua pridvoare”.
Intrarea este libera!

Intrarea va fi libera, insa vor fi respectate toate masurile de preventie Covid 19, aflate in vigoare la momentul desfasurarii evenimentului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. asta nu e bine. trebuie elgebetei, femei cu barba, jihadisti