Centru de vaccinare in cea mai tranzitata vama din vestul tarii. Secretar de stat: Unii romani nici nu vor sa intre in tara, vor doar sa vina, sa se vaccineze si sa se intoarca

TIMISOARA. Un centru de vaccinare impotriva COVID-19 va fi deschis in Vama Nadlac II din judetul Arad, cea mai tranzitata terestru de romanii din diaspora. Secretarul de stat pentru romanii de pretutindeni, Oana Ursache, a declarat, duminica, la Timisoara, ca sunt multi romani din diaspora care doresc doar sa se vaccineze, apoi se intorc in tarile in care traiesc.

CITESTE SI: Vesti tot mai bune. Doar putin peste 300 de noi imbolnaviri cu COVID in Romania, in ultimele ore. Numai 17 noi cazuri in Timis 

Am fost la Nadlac sa vad locul in care va fi amplasat primul centru de vaccinare al diasporei intr-o vama, Nadlac II fiind punctul de trecere al frontierei cel mai aglomerta, cel mai tranzitat de catre diaspora. 4000 de romani au tranzitat aceasta vama in ultimele 24 de ore, 600 dintre ei au primit carantinare obigatorie.Am primit solicitari inca de acum 2 luni de la diaspora, in general, prin care se solicita un centru de vaccinare in Aeroportul Otopeni, majoritatea cereau aceasta optiune. Noi am devenit portavocea lor si am contactat autoritatile responsabile de aceasta infiintare a centrelor in aeroporturi si in vami”, a declarat Oana Ursache, secretar de stat pentru romanii e pretutindeni.

Ursache a mai precizat ca unii romani vin in tara doar sa se vaccineze.

Inteleg ca DSP Arad a avut o initiativa proprie, au deja containere care asteapta sa fie transportate in vama. Amplasarea lor se va face inainte de efectuarea vamii propriu-zise pentru ca unii dintre ei nici nu vor sa intre in tara, vor doar sa vina, sa se vaccineze si sa se intoarca. Sunt niste containere mai speciale care au si aer conditionat”, a declarat Oana Ursache.

Potrivit acesteia, cei mai multi romani vin sa se vaccineze in tara din Austria si din sudul Germaniei.

Deocamdata nu se cunoaste exact cand va fi functional acest centru de vaccinare.

Nu avem un raspuns pentru disapora care asteapta data la care va fi functional acest centru de vaccinare. Deocamdata sunt nevoiti sa intre in Arad si sa se vaccineze in centrele de acolo”, a mai declarat Ursache.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.