O noua transa de vaccin Johnson&Johnson a intrat in Romania. Cate doze au fost repartizate la Timisoara. E pe drum si un transport de AstraZeneca

Un nou transport de vaccin de la Johnson&Johnson a intrat miercuri in Romania si va ajunge joi la Institutul Cantacuzino din capitala, de unde dozele urmeaza sa fie repartizate catre centrele de depozitare din tara.

CITESTE SI: Concerte, o expozitie de arta si analize gratuite la Maratonul Vaccinarii de la Timisoara. Mii de oameni vor fi imunizati intr-o atmosfera de spectacol. Video 

Este vorba despre o transa de 54.000 de doze aduse cu acest transport, iar dintre acestea 4800 urmeaza sa ajunga la Timisoara, chiar inaintea Maratonului Vaccinarii, care va incepe vineri. Cele mai multe doze vor merge la Brasov, Cluj si Iasi. Iata cum au fost repartizate:

– Centrul Național de Stocare Bucuresti: 6.000 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Brasov: 9.600 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 9.600 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Constanța: 7.200 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 7.200 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Iasi: 9.600 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Timisoara: 4.800 doze.

Pana in prezent, 108.000 de doze Johnson&Johnson au fost receptionate in Romania, iar 8.651 au fost deja utilizate pentru imunizarea populatiei. In Timis, in ultimele 24 de ore au fost utilizate 171 de doze din acest ser pentru imunizarea timisorenilor.

Tot joi urmeaza sa ajunga in Romania si o noua transa de vaccin Vaxzevria, serul celor de la AstraZeneca. De aceasta data este vorba de o transa de 129.600 de doze, ce vor ajunge la INstitutul Cantacuzino, iar de aici vor fi distribuite catre centrele din tara.

Va reamintim, vineri, la Timisoara incepe a doua editie a Maratonului Vaccinarii. In cadrul evenimentului vor fi folosite pentru imunizare vaccinurile Pfizer si Johnson&Johnson, din ultimul fiind disponibile 2000 de doze.

In cladirea CRAFT vor fi amenajate patru cabine ce vor fi dedicate celor care vor sa se imunizeze cu Johnson&Johnson.

Organizatorii au colaborat la aceasta editie si cu Primaria pentru depistarea persoanelor nedeplasabile din Timisoara, iar cei care isi doresc sa se vaccineze urmeaza sa fie imunizati tot cu Johnson&Johnson.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.