167 de copii infectati cu COVID, in spitalele din Romania, cu forme medii si severe. 16 sunt la Terapie Intensiva, iar 2 intubati

Scade din ce in ce mai tare varsta pacientilor infectati cu coronavirus, iar printre cei internati in spitale sunt tot mai multi copii.

CITESTE SI: 97 de decese si peste 4.000 de noi cazuri de COVID in Romania, in ultimele ore. Rata de infectare scade in continuare in Timis 

O spune ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, care atrage atentia ca din ce in ce mai multi tineri fac forme medii, severe si critice. Seful de la Sanatate precizeaza ca, in prezent, in spitalele din tara sunt internati 167 de copii, iar unii chiar in sectiile de Terapie Intensiva.

Avem in acest moment 167 de copii internati, din care 16 sunt in sectia ATI, doi dintre acestia sunt intubati”, a anuntat duminica Vlad Voiculescu.

Ministrul Sanatatii a reamintit faptul ca valul al treilea al pandemiei aduce o crestere a ratei de transmitere, scrie g4media.ro.

Acest val trei vine peste valurile anterioare care au lasat in urma lor un numar de pacienti la terapie intensiva. Acest val trei vine cu noi pacienti care suplimenteaza deja numarul mare de pacienti. Observam o crestere a ratei de transmitere a virusului si un numar mare de persoane infectate pornind de la un caz initial. Cu alte cuvinte, vedem familii intregi care vin la spital după putina vreme de la infectarea primului membru al familiei”, a adaugat Voiculescu.

Va reamintim, la nivelul intregii tari, duminica au fost raportate 4.151 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. De la inceputul pandemiei, in Romania au fost inregistrate 974.375 de infectari cu COVID-19, iar 871.950 s-au vindecat.

Foto: digi24.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.