Curatenie, amenajarea unui parc si a unui complex sportiv cu bazin de inot. Prioritati anuntate de primarie pentru o zona din Timisoara

TIMISOARA. Viceprimarul Timisoarei Cosmin Tabara vrea sa puna ordine cat mai repede in patrimoniul orasului si a inceput deja vizitele in teren.

CITESTE SI: Nu se mai ridica crengile, frunzele si alte resturi vegetale de pe strazile din Timisoara de mai bine de o saptamana, pentru ca firma de curatenie nu are semnatura lui Dominic Fritz pe noul contract. Intelegerea cu TransClean ar putea fi reziliata de primarie 

Vicele PNL a descins in zona Dambovita impreuna cu city managerul Matei Creiveanu, consilierul personal al primarului Fritz, Rudolf Graf, Ilie Petrovici, sef la Biroul Autorizare Activitati Comerciale din cadrul PMT, dar si un reprezentant al Politiei Locale.

Municipalitatea vrea sa elimine de pe domeniul public constructiile amplasate ilegal, insa admite ca inainte de toate trebuie sa se puna ordine in randul proprietatilor pe care le detine in oras.

Pentru ca s-a discutat foarte des despre debarasarea gheretelor amplasate ilegal pe domeniul public, a fost necesara verificarea situatiei din acte cu cea de pe teren. In acest sens, este nevoie, cât mai repede posibil, de reglementarea juridica a terenurilor detinute de Primarie, dar si un control riguros al respectarii limitei de proprietate a vecinilor imobilelor detinute de catre PMT„, scrie pe pagina sa de Facebook, viceprimarul Timisoarei.

Pana la rezolvarea acestor probleme de nivel birocratic, municipalitatea are in plan sa faca multe schimbari in zona Dambovita-Aurora, iar primul lucru ce trebuie rezolvat este curatenia.

Pana la rezolvarea acestor aspecte juridice si birocratice, cele mai urgente probleme care trebuie rezolvate in acest cartier sunt salubrizarea si amenajarea unui parc, refacerea platoului de la intersectia Bulevardului Dambovita cu Ana Ipatescu si continuarea demersurilor pentru dezvoltarea unui bazin de inot, un proiect gandit deja de administratia liberala„, spune Cosmin Tabara.

Bazinul de inot la care face referire viceprimarul este parte dintr-un complex sportiv ce ar urma sa fie amenajat in zona Sagului, in apropierea zonei in care se afla magazinul de bricolaj.

Complexul din zona Sagului-Dambovita este unul dintre cele trei pe care Primaria planuieste de ani buni sa le amenajeze in oras, pe langa cele din Buziasului si Lipovei. Ultimul are insa si constructor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Iarsi, bazine de inot, parcuri, … care se vor amenaja pe bani EU – daca acestia nu vor fi …. (maturati si regasiti in buzunarele altora) pana in 2030 cand istoria 2020-2022 nu va mai exista.
    Vezi pleiada de parcarinsub/supra terane (vreo 7) promise de a lungul anilor (intr-adevar, parcari au fost amenajate pe marginea drumurilor, chiar si numerotate).
    Acum, o noua parcare se intrezareste. Pe cand?????
    „era pe cand nu s-a vazut, azi o vedem dar nu e” (oare cine o fi scris aceste versuri?)

  2. Pentru ce era nevoie de verificari si reverificari sterile , situatia tonetelor si a altor obiective in care se desfasoara activitati comerciale (din punct de vedere al legalitatii ) se regaseste la un CLIK distanta in programul informatic existent in PMT , Politia Locala ce a facut pana acum , au un compartiment specializat in acest sens (SA VERIFICE LEGALITATEA DESFASURARII ACTIVITATILOR COMERCIALE) si care are acces la baza de date cu societatile comerciale autorizate si au prevazut in fisa postului aceaste atributii. Pentru curatenie aveti compartiment specializat si in PMT cat si la POLITIA LOCALA. IN REST DOAR PIERDERE DE VREME SI PLIMBARI IN AER LIBER.

  3. Dupa ce am citit ca au „descins” m-am oprit din citit. Asa se coboara pe Pamant zeii dkn Olimp, nu niste amarasteni alesi si platiti de noi. Pentru mine e clar ca vor continua sa „descinda ” si or sa faca exact pix cu „decinderea”. Hai baieti ( astia care fac articole) mai plimbati jetul!