Vedem online cum se cheltuie banii publici la Timisoara

TIMISOARA. Primaria a lansat o platforma prin care ofera timisorenilor informatii despre banii cheltuiti de municipalitate in fiecare luna.

CITESTE SI: Primul centru de vaccinare non-stop de la Timisoara va functiona fara oprire, si noaptea, abia peste cateva zile. Probleme cu platforma de programari. Foto si video 

Pe noul site sunt prezentate numerele de facturi si sumele cheltuite pe administratie locala, directii, servicii publice, cultura, educatie, sport si centre de excelenta si incubatoare. In cazul educatiei, acestea sunt prezentate defalcat pe gradinite, scoli gimnaziale si licee.

In viitor, pe site ar putea aparea si cheltuielile societatilor din subordinea Primariei.

Suntem intr-un proces in care vrem sa transparentizam din ce in ce mai mult ce se intampla in Primaria Timisoara. Azi lansam pagina transparenta.primariatm.ro. Aici vom posta cum sunt cheltuiti banii orasului. Lunar veti putea afla ce plati s-au facut in luna respectiva, cat a costat o lucrare intr-un cartier, si vom extinde acest proiect din ce in ce mai mult. Momentan sunt acolo toate platile efectuate in luna februarie si speram ca prin acest demers crestem nu doar accesul la info publica, ci si stimulam ca toti sa faca acest lucru, si lumea sa stie pentru ce cheltuim banii publici. Momentan sunt sumele cheltuite de entitatile din subordinea Timisoarei. Apoi vrem sa publicam si cheltuielile societatilor comerciale din subordine, dar nu e o decizie pe care o iau eu, trebuie CA urile sa adopte aceasta hotarare. Daca nu se poate din parte CA, atunci ne revedem in AGA, care poate sa dea un astfel de vot„, a spus primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Deocamdata pe noua platforma au fost afisate doar cheltuielile pe luna februarie.

Momentan, datele colectate nu sunt complete, in sensul că listeaza doar sumele cheltuite de catre entitatile din subordinea primariei. Lucrăm acum la transparentizarea licitatiilor si contractelor. De asemenea, pentru moment datele vor fi actualizate lunar, insa ne propunem sa cream, în timp, o infrastructura digitala prin care cetatenii sa aiba acces la informatii despre banii orasului actualizate zilnic„, se arata pe noua platforma.

Siteul sufera inca de unele neajunsuri la postarea sumelor de unde lipsesc unele zero-uri, dar cel mai probabil acestea vor fi reglementate din mers.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.