Doua optiuni pentru romanii care s-au vaccinat deja cu AstraZeneca, in caz ca se opreste imunizarea cu acest ser

Mai multe tari din Europa au suspendat in ultimele zile vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, insa in Romania imunizarea a continuat si in ultimele zile. Autoritatile sunt pregatite si pentru situatia in care Agentia Europeana a Medicamentului va decide suspendarea folosirii acestui ser.

CITESTE SI: 6 noduri rutiere vor fi construite pe A1 si A3 in vestul tarii. Doua dintre ele vor fi in Timis. Anuntul DRDP Timisoara 

Coordonatorul campaniei de vaccinare din tara noastra, Valeriu Gheorghita, spune ca sunt doua variante pentru romanii carora le-a fosta administrata prima doza din vaccinul AstraZeneca.

Sunt doua opțiuni: fie vaccinarea cu Johnson&Johnson care este acelasi tip de vaccin, cu vector viral, fie vaccinarea cu vaccin pe baza de ARN mesager Pfizer sau Moderna. Intrebarea este daca este suficienta o singura doza sau trebuie facuta o schema completa in conditiile in care vorbim de Pfizer sau Moderna. Daca vorbim de Johnson este suficienta o doza„, a spus Gheorghita, la Aleph News.

Daca va fi suficienta o singură doza se va putea determina, spre exemplu, prin testul de anticorpi ai persoanei programate si in functie de acest lucru se va putea decide daca este suficienta o doza sau trebuie schema completa.

Va reamintim, mai multe tari au suspendat pentru diferite perioade de timp vaccinarea cu serul companiei AstraZeneca. Printre acestea se afla Germania, Italia, Franta sau Spania.

In Romania, autoritatile au decis sa continue imunizarea populatiei cu acest vaccin, pana in momentul in care Agentia Europeana a Medicamentului va lua o decizie in privinta acestuia. Un anunt in acest sens ar putea fi facut joi.

Evaluam fiecare incident. Joi vom avea o concluzie dupa toate aceste analize. Avem nevoie de o analiza științifica. Le datoram cetatenilor europeni un raspuns clar. Suntem în continuare convinși ca riscul efectelor adverse este mult mai mic decât beneficiile aduse de acest vaccin în oprirea maladiei Covid-19. Este o îngrijorare serioasa insa„, spunea la inceputul saptamanii Emer Cooke, directorul executiv al Agentiei Europene a Medicamentului.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Titlu corect:
    Doua optiuni pentru romanii care s-au vaccinat deja cu AstraZeneca, in caz ca mai trăiesc!