Tot mai multe tari suspenda vaccinarea cu serul AstraZeneca. Germania, Franta si Italia, ultimele state intrate pe lista

In urma aparitiei unor efecte secundare la vaccinarea cu serul AstraZeneca, Germania a luat luni decizia de a suspenda administrarea acestui ser cetatenilor sai.

CITESTE SI: Aproape 3000 de noi imbolnaviri cu COVID si 82 de morti, in Romania, in ultimele ore. Timisul, in continuare in fruntea clasamentului dupa rata de infectare cu coronavirus 

Specialistii de la Institutul medical Paul-Ehrlich, care consiliaza guvernul de la Berlin, “considera ca alte examene sunt necesare”, dupa cazurile de cheaguri de sange raportate la cateva persoane vaccinate in Europa, a precizat un purtator de cuvant al ministrului german al Sanatatii, in contextul in care mai multe tari au adoptat deja aceeaşi masura, relateaza Agerpres.

Autoritatile din Italia au decis sa interzica folosirea acestui vaccin in intreaga tara.

Agentia italiana a medicamentului, AIFA, “a decis, cu titlu de precautie si in mod temporar, in asteptarea unei decizii a Agentiei Europeane a Medicamentului, sa interzica utilizarea vaccinului de la AstraZeneca pe tot teritoriul national„, scrie stirileprotv.ro.

Si Franta va inceta administrarea vaccinului impotriva COVID-19 al AstraZeneca, a declarat luni presedintele francez Emmanuel Macron, citat de France-Presse.

Cele trei tari se alatura unei liste care mai cuprinde Danemarca, Norvegia, Islanda, Olanda, Irlanda si Bulgaria. In aceste state, fie a fost suspendata vaccinarea cu acest ser, fie a unor loturi din acest vaccin.

Si Romania a retras, temporar, peste 4.000 de doze de vaccin AstraZeneca, după evenimentele care au trezit neincredere în Italia.

UPDATE: E oficial. In Romania continua vaccinarea cu AstraZeneca, deocamdata 

Slovenia a anuntat si ea luni seara suspendarea vaccinarii cu serul AstraZeneca, Cipru si Portugalia au luat o decizie similara, in timp ce Spania a impus aceasta masura doar pentru urmatoarele 15 zile.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.