Divizia D Timis s-ar putea relua in martie sau… nu incepe deloc. Ultimele decizii ale Asociatiei Judetene de Fotbal

TIMISOARA. Pandemia a afectat foarte grav fotbalul mic. In judetul Timis s-a jucat un singur joc in ultimul an la nivel de Liga 4, si acela obligat/fortat, deoarece era vorba despre finala Cupei Romaniei pe faza judeteana. Ar exista o posibilitate ca in Liga 4 sa se dea restart, dar putin probabil ca sa se reia curand.

CITESTE SI: S-a stabilit Calendarul evaluarilor nationale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a 

Recent a avut loc o videoconferinta intre cluburi si AJF Timis, unde s-a discutat posibilitatea de reluare a competitiei sportive la nivel de Liga a IV-a. Avand in vedere situatia pandemica, precum si protocolul medical incheiat intre Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Sanatatii si Federatia Romana de Fotbal, singura varianta viabila, in acest moment, este cea prin care echipele sa efectueze testari periodice RT-PCR, iar aceasta varianta nu se poate realiza deoarece nu sunt suficiente echipe care sa-si asume aceste costuri. FRF a inaintat un proiect pentru inlocuirea testelor RT-PCR cu teste antigen rapide la Ministerul Tineretului si Sportului si Ministerul Sanatatii, iar daca acest proiect va fi aprobat, fotbalul amator poate fi reluat.

Prin solicitarea presedintelui AJF Timis, Romeo Malac, privind modalitatea de reluare a competitiei, reprezentatii echipelor participante in liga a IV-a si-au exprimat urmatorul punct de vedere:
– 10 echipe doresc reluarea competitiilor daca testele RT-PCR vor fi inlocuite cu teste antigen rapide (CS Comlosu Mare, CS Timisul Sag, CS Cocosul Ortisoara, CS Phoenix Buzias, CS Unirea Tomnatic, CSU UVT Timisoara, AS Avantul Topolovatu Mare, ACS Pobeda Star Bisnov, Peciu Nou, CS Unirea Sannicolau Mare)
– 6 echipe si-au exprimat dorinta de participare doar pentru sezonul competitional 2021-2022 (ACS Vointa Masloc, CS Millenium Giarmata, CS Progresul Gataia, CSM Lugoj, ASO Deta, AS Progresul Ciacova)
– 4 echipe nu si-au exprimat nici un punct de vedere (AS Seceani, ACS Carani-Murani, CSC Dudestii Noi, AS FC Rapid Sacalaz)

In cazul in care va fi acceptat noul protocol medical, AJF Timis anunta ca este pregatit pentru reluarea competitiilor sportive si va prezenta la urmatorul comitet executiv sistemul competitional pentru sezonul primavara 2021 (martie-iunie), in eventualitatea reluarii competitiilor cat si sistemul competitional 2021-2022.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.