Elevii din anii terminali vor merge la scoala fizic si in scenariul rosu

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a decis sa permita elevilor sa mearga fizic la scoala, chiar si in localitatile aflate acum in scenariul rosu.

CITESTE SI: Daca vii din aceste tari in Romania, intri in carantina doua saptamani. A crescut lista statelor cu risc epidemiologic ridicat 

Este insa vorba doar de elevii aflati in ani terminali, ceilalti urmand sa isi continue studiile in sistem online, in localitatile din zone rosii.  Bineinteles, acestia vor trebui sa respecte regulile impuse in perioada pandemiei.

Totusi, si aceasta decizie vine cu o restrictie.

Se abiliteaza Ministerul Educatiei si Cercetaarii si Ministerul Sanatatii in vederea modificarii Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea masurilor de organizare a activitații in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS- CoV-2, in sensul participarii fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a si a celor din anii terminali din invatamantul profesional si postliceal, indiferent de scenariul in care se afla localitatea, dar fara a depasi rata de incidenta cumulata in ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori„, a transmis CNSU.

Decizia vine dupa ce ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a cerut vineri Comitetului National pentru Situatii de Urgenta sa analizeze modificarea scenariilor, astfel incat sa fie permisa prezenta fizica la cursuri pentru elevii din clasele terminale, chiar si in localitatile intrate in scenariul rosu.

Cel mai probabil masura va intra in vigoare de luni, un anunt oficial in acest sens urmand a fi facut in scurt timp.

Foto: europafm.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.