Alerta pentru trei tipuri de masti de protectie neconforme. Printre ele se afla si unele pentru copii

Inspectorii ANPC au descoperit trei tipuri de masti de protectie care nu erau certificare de la vreo insitutie care sa aiba abilitati in acest sens.

CITESTE SI: Mai aproape de carantina. Creste rata de infectare cu COVID la Timisoara si in judet. 9 morti si peste 350 de noi cazuri de coronavirus. Avem 17 focare active  

Astfel, autoritatile din tara noastra au emis trei alerte in sistemul RAPEX.

Mastile neconforme se comercializau sub brandurile Elmed, Ouke si Maiken, acestea din urma fiind destinate copiilor, iar autoritatile spun ca este posibil ca acestea sa nu ofere protectia dorita, scrie ziare.com.

Pana in acest moment, Romania este autoarea a 25 de alerte referitoare la mastile comercializate in spatiul UE.

Avem toleranta zero fata de practicile incorecte ale unora dintre operatorii economici. Suntem extrem de vigilenti in toate cazurile care prezinta un pericol potential pentru viata si sanatatea consumatorilor romani„, a declarat Claudiu Dolot, presedintele ANPC.

ANPC ii avertizeaza inca o data pe operatorii economici din domeniu ca, inainte de a introduce la comercializare astfel de produse, sa consulte site-urile ANPC si pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura ca acestea nu figureaza la capitolul „produse interzise comercializarii”

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.