Vom avea 16 statii de incarcare pentru masini electrice instalate in toata Timisoara. Lista cu strazile pe care se amenajeaza

TIMISOARA. S-a finalizat licitatia pentru 16 statii de incarcare rapida a masinilor electrice la Timisoara.

CITESTE SI: Dominic Fritz, despre situatia de la Piete Timisoara: Lipsesc bunuri de 200.000 de lei si domnul Nasleu a adus compania in pragul dezastrului financiar 

Banii pentru acest proiect provin de la Administratia Fondului de Mediu. Suma aprobata in 2020 pentru cele 16 statii de incarcare rapida este de 2.962.652,319 lei cu TVA, reprezentand 90% din valoarea cheltuielilor eligibile de 3.291.835,91 lei cu TVA, pe un termen de 12 luni. Primaria trebuie sa contribuie cu 10 la suta din suma.

Aceasta finantare face parte dintr-un program de reducere a poluarii care sa incurajeze cumpararea si folosirea de masini electrice ori hibride.

O veste buna despre strategia noastra de mobilitate urbana. O parte a viitorului mobilitatii este mobilitatea electrica si Timisoara ar putea sa puncteze aici. Am finalizat licitatia pentru montarea unui numar de 16 statii de reincarcare pentru masini electrice in Timisoara. Termen implementare este de 1 an, valoarea 2,2 milioane lei. Speram ca peste un an vom avea 16 statii de incarcare electrica„, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Locatiile in care statiile de incarcare urmeaza sa fie amplasate au fost stabilite inca de pe vremea vechii administratii.

Staţia de reincarcare VE nr.1- B-dul I.C Bratianu
Staţia de reincarcare VE nr.2- Calea Aradului -strada Cugir
Staţia de reincarcare VE nr.3- Piaţa Iancu Huniade
Staţia de reincarcare VE nr.4 –Acad. Alex. Borza- str. Michelangelo
Staţia de reincarcare VE nr.5 – Strada Martin Luther
Staţia de reincarcare VE nr.6 –Strada Gheorghe Dima
Staţia de reincarcare VE nr.7 –B-dul Take Ionescu
Staţia de reincarcare VE nr.8 –Piaţa 700
Staţia de reincarcare VE nr.9- B-dul Republicii
Staţia de reincarcare VE nr.10- B-dul Revolutiei din 1989
Staţia de reincarcare VE nr.11 –Splaiul Nicolae Titulescu
Staţia de reincarcare VE nr.12- B-dul Mihai Viteazul
Staţia de reincarcare VE nr.13- B-dul Mihai Viteazul
Staţia de reincarcare VE nr.14 –Strada Plauţius Andronescu:
Staţia de reincarcare VE nr.15 –Strada Astrilor (Al. Martir Eugen Nagy)
Staţia de reincarcare VE nr.16 –B-dul 16 Decembrie 1989/Calea Sagului

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ha,ha,haaa !!! 16 stații plus, vreo trei, dinainte ! Dai o groază de bani, să ce ?! Să te fâțâi prin oraș (sau, la muncă) si stai ore, s-o încarci !!!

    • Cristi draga, esti absolut dezinformat!

    • Tie la tractor nu-ti trebuie statie de incarcare rapida.
      Am inteles…