Peste 33.000 de vaccinuri impotriva COVID-19 au fost facute in Timis, de la inceputul campaniei

TIMISOARA. S-au administrat, in judetul Timis, 33.245 de doze de vaccin impotriva virusului SARS CoV-2, dintre care 888 numai in ultimele 24 de ore.

CITESTE SI: Ce categorie de varsta va putea primi vaccinul AstraZeneca. Anuntul medicului Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID 

Potrivit DSP Timis, in ultimele 24 de ore, in cadrul etapei I de vaccinare impotriva COVID-19 s-au administrat 586 vaccinuri, 566 doze de rapel, iar in cadrul etapei a II a de vaccinare s-au administrat 302 vaccinuri.

Au fost inregistrate si 86 de reactii adverse, de intensitate scazuta spre moderata, printre acestea: durere la locul administrarii, mialgii, subfebrilitati, durere de cap, mancarime a pielii, prurit, somnolenta remisa in 15 minute, salt tensional remis – la o persoana hipersensiva si anxioasa, febră 38.5 remisă, diaree, astenie, ameteala si usoara inflamare a buzelor-remisa, greata si voma, pierderea gustului si mirosului, remise dupa 4 zile.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.