Romania, in topul imunizarii anti COVID-19 la nivel mondial. Peste 700.000 de oameni vaccinati

Cu toate problemele aparute cu livrarea vaccinului anti-COVID, pe care le-au avut si alte tari, si cu amanarea imunizarilor pentru persoanele din categoriile de risc, Romania se afla in topul vaccinarilor in intreaga lume.

CITESTE SI: Au ajuns la Timisoara aproape 20.000 de doze de vaccin anti COVID cu ultimul transport Pfizer BioNTech 

O spune ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, cel care afirma ca totusi, unele capitole ale campaniei puteau fi gandite mai bine, scrie ziare.com.

In general, trebuie sa spunem ca lucrurile merg bine. Avem peste 700.000 de oameni vaccinati. In toate topurile, Romania arata bine la nivel de cum s-a organizat vaccinarea si cati oameni avem vaccinati pana astazi. Da, poate unele lucruri puteau fi gandite ceva mai bine, dar unele lucruri nu avem de unde sa le stim, si anume numarul dozelor de vaccin a fost ceva ce nu s-a putut previziona„, a declarat Vlad Voiculescu intr-o emisiune la postul B1 TV.

Seful de la Sanatate a vorbit si despre modul in care s-a facut prioritizarea vaccinarii in tara noastra.

De la inceput, cand dintr-o data au venit mai repede vaccinurile si intr-o cantitate ceva mai mare decat era asteptat initial, pana acum, unde vedem ca sunt anumite probleme de productie, anumite probleme care tin de negocierea mai degraba intre companii si Comisia Europeana.In momentul acesta, ce am facut, ce am anuntat acum doua zile, dupa o discutie cu presedintele si premierul, este ca vom prioritiza batranii, bolnavii si cei cu handicap. Asta este necesar pentru ca nu stim, nu stim care va fi presiunea asupra sistemului sanitar si asupra tarii acesteia„, a mai precizat Vlad Voiculescu.

Va reamintim, romanii sub 65 de ani care urmau sa se vaccineze in perioada 30 ianuarie-11 februarie vor fi reprogramati dupa 16 februarie. Anuntul a fost facut de autoritati vineri, 29 ianuarie. Autoritatile spun ca masura este necesara pentru a avea suficiente doze de rapel pentru persoanele deja vaccinate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.