Chemare de suflet pentru ajutorarea unui indragit dascal din Timisoara ce nu mai poate merge. A modelat destinele copiilor vreme de 44 de ani

TIMISOARA. Apel la solidaritate pentru ajutorarea unui iubit invatator ce a trudit la catedra vreme de 44 de ani si a invatat sa scrie, sa citeasca si sa fie oameni generatii intregi de copii.

Vasile Tiberiu Muscalu e tintuit la pat de o boala grea din pricina careia nu mai poate merge. Dascalul ar avea nevoie de niste proteze, dar si de fizioterapie, fara de care nu poate spera sa se mai tina vreodata pe propriile-i picioare. Or toate acestea sunt costisitoare si peste puterile invatatorului.

Fostul inspector scolar general, Aura Danielescu, a lansat o chemare de suflet catre colegi, parinti, copii, dar si simpli timisoreni care ar putea contribui cu o suma cat de mica pentru ajutorarea dascalului.

Dragi colegi,
Trimit spre dumneavoastră un mesaj din suflet pentru fiecare suflet, pentru colegii care l-au cunoscut și îl cunosc, pentru părinți și pentru elevii care, în cei 44 de ani de activitate au învățat să-l iubească, să-l respecte, au învățat să învețe de la colegul nostru MUSCALU VASILE TIBERIU, Puiu pentru cei mai apropiați prieteni, pentru familie.
După 44 ani și 4 luni de activitate la învățământul primar, după zâmbete, bucurie, emoții și cunoștințe transmise fiecărui copil, după generații întregi pe care le-a format, domnul învățător trece prin momente cumplite ale vieții dumnealui! O boală necruțătoare îl ține la pat, fără a putea merge.
Povestea lui este povestea unui dascăl, a unui om ce a conturat destinele a sute de copii și niciunul dintre noi nu și-ar dori să nu fie alături de el în momentele grele ale vieții. Puține cuvinte și multă iubire îi putem trimite, gesturi mici și un efort individual de la fiecare, l-ar face, probabil să spere că va mai putea păși cândva, chiar dacă nu cu propriile picioare. Are nevoie de noi toți, de cei care putem zâmbi astăzi, de cei care iubim până la sfârșitul lumii, de cei care putem oferi puțin și de la toți va însemna enorm de mult.
Cei care doriți să fiți solidari cu un om, un dascăl, cei care doriți să-i arătați că nu l-ați uitat și nu-l veți uita pe învățătorul ce are nevoie de o viață pe care să o trăiască cât se poate de autonom, de proteze medicale fără de care nu va reuși, de „noi” direcții de mers prin nesfârșite ore de fizioterapie, vă puteți alătura acestui demers, distribuind mesajul și contribuind cu oricât de puțin în contul deschis pe numele domnului învățător:
Muscalu Vasile Tiberiu:
RO28INGB0000999900156674
Prin gestul nostru, să ne ajute Dumnezeu pe fiecare să căutăm, să descoperim și să învățăm ce înseamnă solidaritatea umană. Acel bun al fiecăruia dintre noi, iubirea pentru aproape și întrajutorarea îl vor ajuta pe Puiu al nostru să sufere mai puțin și pe noi, să așezăm iubirea în inimile noastre, pentru a izvorî gânduri frumoase, iar acestea să dea naștere unui sentiment nobil și curat. Prin gesturi mici, devenim ambasadori ai iubirii pentru cei pe care-i apreciem. Nu putem sta nepăsători și nu putem răspunde prin refuz unui gest prin care un om poate merge din nou.
Dumnezeu să-l ajute pe domnul învățător și pe noi toți cei care-l iubim și îi vom arăta!
P.S. Vă rog distribuiți postarea! Prietenii dumneavoastră pot fi prietenii domnului învățător!„, e apelul Aurei Danielescu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.