Medicii din prima linie in lupta cu COVID-19, despre scaderea numarului de cazuri: Oamenii nu mai vin sa se testeze. Poate urma o explozie de imbolnaviri

Numarul de cazuri raportate in ultimele zile a dus la relaxari in capitala si la ridicarea carantinei chiar si in Timis. Medicii sunt insa ingrijorati si atrag atentia ca am putea asista la un nou val de imbolnaviri.

CITESTE SI: Prima zi fara niciun deces de COVID in Timisoara si in judet in acest an. Dumbravita, singura localitate cu peste 8 la mie rata de infectare cu coronavirus 

Epidemiologii spun ca romanii se testeaza singuri si apoi se autoizoleaza, iar la spital merg doar cand prezinta simptome.

Ma ingrijoreaza un aspect, in acest moment oamenii nu mai vin sa se testeze, stau acasa, si vin cand manifesta simptome. Sunt persoane care stau la domiciliu cu COVID si nu solicita testare, iar cel mai mare motiv este stigma, stigma cu care i-au tratat vacinii si prietenii, prefera sa se retraga si sa iasa din boala singuri fara sa afle lumea. Exista riscul ca nefiind declansata ancheta si o parte din cunoscuti sa fie bolnavi, putem sa ne asteptam la o explozie de cazuri in viitor si sa nu stim de unde vin„, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutul Marius Nasta din Bucuresti pentru Digi24.

Medicul spune si ca noua tulpina de coronavirus trebuie sa determine o mai mare grija si atentie, pentru faptul ca esti mult mai contagioasa si are o rata de mortalitate mai ridicata.

La inceput am avut doar informaţia ca se transmite mai uşor, noua tulpina, acum ştim ca mortalitatea este mai mare. Este de aşteptat ca atunci cand apare o tulpina noua, informatiile despre ea sa vina treptat, iar acest lucru trebuie sa ne puna in garda si pe noi si sa ne faca atenţi şi sa ne faca responsabili pentru ca povestea coronavirus nu s-a incheiat”, a mai spus Beatrice Mahler.

Managerul Institutului Marius Nasta a recomandat romanilor sa poarte in continuare masca de protectie, sa pastreze distantarea fizica, dar si sa se vaccineze impotriva coronavirusului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu, oamenii nu solicita testarea pt ca nu au cui!!!
    Am 4 membri de familie care mai mult ca sigur ca au facut boala (vor face test de anticorpi), dar nu au putut fi testati pt ca nu bifau toate simptomele din sfanta lista.
    Asa ca s-au autoizolat si au luat tratanent specific (dat de med de fam).

    Oricum, ar trebui responsabilizati oamenii, incurajata testarea rapida si autoizolarea si tratarea de catre med de fam (in cazul in care se poate)… asta cu stigma e o tampenie.

  2. Unii sunt lasati sa moara-n spitale fiindca nu se atinge nimeni de ei pana nu vine rezultatul testului,e cazul bunicii mele,iar recent si un fost prof. de la Politehnica a trecut in vesnicie din acelasi l-au motiv,probleme renale,dar nu l-au tratat fiindca nu venea rezultatul testului.Cei care lasa de izbeliste un om sa moara cu zile,e partas la genocidul international care l-au planificat criminalii astia din varful piramidei.Mai bine le era daca nu s-ar fi nascut.

  3. Pai daca lumea a ajuns acum sa se fereasca mai mult de spital decat de inchisoare ce pretentii aveti? Vor veni la spital doar cand efectiv nu mai pot, cand chiar grav. Cine vrea sa vina (daca inca sta pe picioare) la spital, sa stea in jeg, sa fie tratat ca in păduche si la final sa scape de Covid dar sa mai incaseze 2-3 infecții spitalicesti la care tratamentul e mult mai dur, durează mai mult si bagi la antibiotice in tine câte nu are farmacia pe raft.