Primul spital mare din tara in care aproape toti angajatii si voluntarii au fost vaccinati impotriva COVID-19 e Victor Babes din Timisoara

TIMISOARA. Spitalul Victor Babeș Timișoara este unitatea sanitară din România cu cel mai mare procent de angajați vaccinați anti COVID-19. Peste 95 la suta dintre angajatii si voluntarii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes ” din Timisoara au fost vaccinati in prima etapa a campaniei nationale de vaccinare. Procesul de vaccinare a inceput in 27 decembrie, cand au fost administrate primele doze in centrul special infiintat in spitalul timisorean.

CITESTE SI: Aproape 1000 de cadre medicale vaccinate in ultimele 24 de ore in spitalele din Timisoara si din judet 

Un numar de 510 dintre cei 535 de angajati si voluntari care lucreaza in unitatea sanitara au primit prima doza de vaccin. Este vorba de medici, asistente medicale, infirmieri, personal auxiliar, rezidenti si studenti la medicina care fac voluntariat in Spitalul de Boli Infectioase.

De asemenea, vaccinul a fost administrat si celor din sectia externa a unitatii sanitare (Clinica de Recuperare Cardiologica).

Colegii mei, din toate compartimentele si sectiile, de la toate nivelurile, au inteles importanta vaccinarii. De altfel, inaintea inceperii campaniei am organizat o echipa formata din mai multi colegi infectionisti care au explicat tuturor ce inseamna acest vaccin, cine se poate vaccina, ce se intampla daca te vaccinezi, ce efecte secundare ar putea avea administrarea acestui vaccin. Au raspuns la toate intrebarile si, astfel, oamenii au inteles de ce este bine sa ne vaccinam. Au mai ramas cativa colegi carora nu li s-a putut administra vaccinul, care fie au contraindicatii de vaccinare, fie sunt in perioada de treizeci de zile dupa o infectie cu COVID-19”, a declarat prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” Timisoara.

Începand de luni, la Centrul de Vaccinare de la de Spitalul Boli Infectioase Timisoara are loc administrarea primei doze de vaccin cadrelor medicale de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara. Pana acum, peste 230 de angajati de la IBC au fost deja vaccinati.

Ne pregatim acum pentru rapel. Duminica, in centrul nostru va avea loc administrarea celei de-a doua doze colegilor din spital. Potrivit schemei de vaccinare elaborata de producatorul Pfizer-BionTech, dupa rapel mai trebuie sa treaca o saptamana pentru ca eficacitatea vaccinului sa ajunga la 95 la suta. Este, spunem noi, cei de aici, de la Victor Babes, un prim pas spre normalizare, spre revenirea la viata ante COVID”, a mai declarat Oancea.

In judeul Timis, de la debutul campaniei de vaccinare si pana in prezent s-au administrat 6.807 doze vaccin impotriva virusului SARS-CoV-2. In ultimele 24 de ore, la nivelul judetului Timis, in cadrul etapei I de vaccinare impotriva COVID-19 s-a administrat un numar total de 926 vaccinuri.

Din totalul dozelor administrate pana in prezent, s-a inregistrat un numar de 14 reactii adverse, de intensitate scazuta spre moderata (ex: durere la locul administrarii, mialgii, subfebrilitati).

Video: George Stefanita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.