Noua tulpina de coronavirus din Marea Britanie a aparut si in Romania. A fost confirmata la o femeie care nu a calatorit in Regatul Unit

Noua tulpina de coronavirus din Marea Britanie a fost confirmata in laborator, la o femeie care a ajuns la Institutul Matei Bals din Bucuresti duminica trecuta.

CITESTE SI: Tu de care esti cel mai aproape? Au fost gasite spatii pentru toate cele 17 centre de vaccinare anti COVID de la Timisoara, multe in sediile unor companii 

Tanara are 27 de ani si este din Giurgiu, iar odata ce a ajuns la spital i-au fost recoltate probe, care au confirmat existenta oii tulpini. Vestea buna este insa ca tanara are simptome usoare si nu este internata in spital.

Directia de Sanatate Publica a demarat o ancheta pentru a afla cu cine a intrat in contact femeia, mai ales ca ea nu a calatorit in Mare Britanie.

Daca informatiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevarate, inseamna ca virusul circula deja in Romania. Si e mult mai contagios. Ne putem astepta la o crestere a numarului de cazuri”, a declarat, pentru B1 TV, Dr. Catalin Apostolescu, purtator de cuvant al Institutului Matei Bals.

Tulpina din Marea Britanie este mai contagioasa decat cea originala, dar nu produce o forma mai grava a bolii, scrie digi24.ro.

Va reamintim, la ultima raportare au fost inregistrate 4.841 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, iar de la inceputul pandemiei 595.007 pacienți au fost declarați vindecați.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.