Un nou vaccin anti COVID-19 autorizat de Agentia Europeana a Medicamentului

La trei saptamani de la autorizarea vaccinului creat de Pfizer si BioNTech, Agentia Europeana a Medicamentului a dat unda verde si pentru serul creat de compania Moderna.

CITESTE SI: Alarmant. 10 morti si aproape 400 de noi infectari cu coronavirus, in Timis. Creste insemnat incidenta cazurilor in mai multe localitati. Focar activ de COVID in Primaria Timisoara 

Vaccinul este atat sigur, cat și eficace, se arata in recomandarile agentiei europene. Utilizarea acestuia a fost deja autorizata în SUA, Canada și Israel.

Urmatorul pas, dupa recomandarea Agentiei, este autorizarea la nivelul UE. Este al doilea vaccin care ar fi autorizat în UE, dupa cel produs de Pfizer.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis și ea, pe twitter, vestea buna pentru eforturile de vaccinare cat mai rapida a europenilor.

Acum lucram la viteza maxima pentru aprobarea vaccinului și pentru a-l face disponibil pe piata UE”, a mai transmis von der Leyen.

Atat vaccinul Pfizer-BionTech, cat și Moderna folosesc o tehnologie numita mRNA, care introduce în corp o secventa mesager care contine instructiuni genetice pentru celulele persoanei vaccinate de a produce un raspuns imunitar, scrie hotnews.ro.

Datele preliminare aratau ca vaccinul Pfizer ofera o protectie situata în jurul a 90% împotriva COVID-19 în timp ce rezultatele Moderna indica o eficacitate de 94,5%.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.