Pentru cei care refuza sa se vaccineze spun ca sunt foarte putine contraindicatii legate de vaccinare. Anuntul medicului Valeriu Gheorghita

Au ramas mai putin de 24 de ore pana cand campania de vaccinare din Romania va incepe, iar autoritatile stiu ca sunt inca multi romani care refuza sa se imunizeze.

CITESTE SI: Protectia incepe la 14 zile de la prima doza de vaccin anti COVID, dar beneficiul e maxim la 7 zile de la a doua doza. Anuntul medicului Valeriu Gheorghita 

Medicul Valeriu Gheorghita, omul care conduce campania in tara noastra, are o solutie si pentru cei care refuza sa se vaccineze. Doctorul ii sfatuieste pe romani sa aiba incredere in personalul medical si sa se informeze.

Fiecare ezitare, fiecare intrebare, fiecare reticenta este absolut legitima, important este sa fim suficient de capabili, noi, sa oferim raspunsurile necesare fiecarei persoane. As spune ca trebuie sa avem incredere in personalul medical, sa discutam cu medicii de familie, sa discutam cu medicii care cunosc istoricul nostru medical pentru a putea lua cea mai buna decizie vizavi de indicatia de vaccinare.Din punctul nostru de vedere, in momentul de fata sunt foarte putine contraindicatii legate de vaccinare. Din acest punct de vedere cred ca doar comunicarea si informarea sunt cele potrivite, sunt caile potrivite prin care fiecare persoana poate sa ia decizia cea mai buna care sa-i asigure protejarea sanatatii a lui, a familiei, a celor dragi si a comunitatii in general„, a declarat doctorul Gheorghita.

Va reamintim, primele 10.000 de doze de vaccin au ajuns sambata dimineata la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, iar in zilele urmatoare, si in luna ianuarie, urmeaza sa ajunga si alte transe, scrie digi24.ro.

Dozele vor fi distribuite pana duminica dimineata in 10 spitale din prima linie in lupta impotriva COVID-19.

Duminica dimineata, in jurul orei 9, va incepe campania de vaccinare, cu imunizarea personalului medical.

Mai multe informatii despre campania de vaccinare, despre serul creat de Pfizer si BioNTech si despre cum va avea loc imunizarea puteti afla AICI.

CITESTE SI: Cum actioneaza vaccinul anti COVID-19, explicat pe intelesul tuturor de profesorul Razvan Chereches: Vaccinul nu poate infecta, pentru ca nu contine virusul. Ataca proteina ticaloasa

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu te va obliga nimeni sa te vaccinezi , in schimb au toate parghiile sa te constranga .
    De exemplu , nu vei mai putea calatori in UE daca nu prezinti un document ca ai fost vaccinat ,nu vei mai urca in nici un avion sau nu vei mai putea fi tratat in nici un spital fara a prezenta dovada vaccinarii .
    De asta ce zici ?
    Dar poti sa stai linistit , ne descurcam noi (romanii ) , s-au falsificat permise de conducere sau diplome de studii , doctorate , dar mai un kkt de document care atesta un vaccin ?
    Intotdeauna va exista un cadru medical care pt o anumita suma , sa-si puna parafa pe un astfel de document .

  2. in europa sigur voi circula fara vaccin .in avion sigur nu urc (vecinul meu este mecanic de intretinere in aviatie , e toata ziua manga de beat). in rest ai dreptate. cu niste euroi se rezolva.

  3. Adepţii capitalismului sunt foarte pricepuţi atunci când e vorba de a invoca principiile sacrosancte ale libertăţii, care sunt înglobate într-o singură sentinţă: cei privilegiaţi nu trebuie opriţi din exercitarea tiraniei asupra celor lipsiţi de privilegii.